comentari de text

Páginas: 2 (324 palabras) Publicado: 13 de octubre de 2015
Llengua Catalana
Comentari de text

Aquest text és una notícia que procedeix del diari Ara. S’anomena Els altres catalans, escrit per Bru Rovira el 27/09/2015.
L’acció de la noticia esdesenvolupa a l’estació de tren d’Idomeni situada a la frontera grega amb Macedònia. En la historia paral·lela que s’explica el personatge va per diferents parts del món (Iran, Irap, Turquia, Istanbul,Grècia, Nàpols, París, Pakistan i Barcelona).
La noticia principal que en Bru Rovira ens vol transmetre tracta del descobriment d’una parella afganesa, menors d’edat, amb un nadó de pocs dies. Van sertrobats en un lloc desolador i indigne per viure-hi.
Al veure aquest fet, el narrador recorda i ens explica la historia de l’Ali. Un adolescent afganès que des dels 9 anys va lluitar per sobreviureemigrant d’un lloc a l’altre. Va viure com un fugitiu, perseguit i explotat allà on aconseguia treball per guanyar els diners que li permetien seguir endavant. Va passar un seguit d’aventures finsque aconsegueix establir una vida feliç a Barcelona, amb un treball digne i casat amb una noia afganesa amb la qual va tenir un fill.
Amb aquesta història paral·lela el narrador reflexiona idesitja que la parella d’afganesos que ha trobat a l’estació de tren tinguin la mateixa sort que va tenir l’Ali.
Respecte a l’estructura ; primer es fa referència a la noticia en sí de la parellad’afganesos , a continuació el narrador explica la historia de l’Ali i acaba desitjant la mateixa sort a la parella que es troba refugiada.
L’estil és periodístic. Es tracta d’un reportatge, ja que estàbasat en el testimoni directe de fets i situacions que explica amb paraules i des d'una perspectiva actual, històries viscudes per persones i les relaciona amb el seu context.
Per concloure, crecque aquesta història individual mostra una història multitudinària que ens fa reflexionar sobre les condicions de vida i situacions que han hagut de passar milers de persones immigrants....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentarios de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • COMENTARI DE TEXT
  • Comentario De Texto
  • el comentario de texto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS