Comentari Descartes

Páginas: 4 (899 palabras) Publicado: 26 de marzo de 2015
COMENTARI – René Descartes. Meditacions metafísiques, I i II
1. Expliqueu breument (entre seixanta i cent paraules) les idees principals del text i com hi apareixen relacionades.
En aquest textDescartes inicialment dubta sobre la bondat de Déu. Al llarg del text posa en qüestió la seva existència i el qualifica com un “geni maligne”. Considera que les coses que el porten a l’error són sinònimde malignitat, i com que Déu és el que ho controla i ho pot tot, ell n’és el culpable. Així doncs, considera a Déu com un ésser omnipotent que pretén enganyar-lo mitjançant les imatges. Descartes hoposa absolutament to en dubte, atès que creu que els sentits l’enganyen, i, conseqüentment, tot el que creia que era real ara resulta ser ficció, inclús les matemàtiques, ja que podrien arribar a estarcontrolades pel totpoderós.

2. Expliqueu breument (entre cinc i quinze paraules en cada cas) el significat que tenen en el text els mots o les expressions següents:
a) «extensió»: l’espai que ocupaquelcom.
b) «geni maligne»: ésser omniscient i cruel amb capacitat per confondre i enganyar mitjançant els sentits.

3. Considereu les afirmacions següents de René Descartes en la segona meditació:«Suposo, doncs, que totes les coses que veig són falses» i «crec que el cos, la figura, l’extensió, el moviment i el lloc no són més que ficcions del meu esperit». Expliqueu les raons que té Descartes pera fer aquestes afirmacions en aquest punt de les Meditacions i exposeu breument quina resposta hi dóna en la resta de les Meditacions. (En la resposta, us heu de referir als aspectes del pensament deDescartes que siguin pertinents, encara que no apareguin explícitament en el text.)
Descartes afirma que totes les coses que veu són falses perquè per arribar a considerar quelcom vertader,inicialment ho posa tot en dubte. Descartes confia en les matemàtiques i per tant, són més reals, però, tot i això, també les posa en dubte perquè només així podrà arribar a esbrinar què és vertaderament...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario De Descartes
  • Comentario de Descartes
  • Comentario De Descartes
  • Comentario de descartes
  • Comentario Descartes
  • Comentario de Descartes
  • Comentario de Descartes
  • COMENTARIO DESCARTES

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS