Comentari Gràfic

Páginas: 2 (462 palabras) Publicado: 1 de noviembre de 2015
Paula Valadés Garcia
COMENTARI D’UN GRÀFIC
El gràfic representa la relació entre el preu del blat i els naixements i defuncions a Pontoise entre els anys 1692 fins al 1695. Pontoise és lahistòrica capital del Vexin francès, situada al nord-oest de França. Es tracta d’un gràfic lineal, les variables són els naixements i defuncions i el preu del blat, el qual està expressat en lliures delsester. El punt d’origen és 0 i l’índex és 100. El període tractat és el comprès entre 1692 i 1695, el qual forma part de la Guerra dels Nou Anys, una guerra lliurada a Europa i Amèrica del 1688 al 1697,entre el Regne de França i la Lliga d'Augsburg.
Les tendències generals de les variables són les següents:
Els naixements es van anar mantenint entre els anys 1692 i 1695, però cal destacar duespujades a principi de l’any 1693 i a finals del 1695, on es van registrar les dades màximes del període. També cal recalcar, que a l’any 1694 es situa la mínima del període amb un 0.
Les defuncionscomencen amb una tendència bastant alta. Tot i que desprès disminueix, a partit de mitjans de l’any 1693 té una pujada molt accelerada que sobrepassa els 100. Aquesta màxima és registrada a mitjans del’any 1694, on desprès descendeix durant la resta de període d’una manera considerable.
El preu del blat augmenta a un ritme molt accelerat fins a mitjans del període, a l’any 1694, on es registra unamàxima de més de 100. A partir d’aquí disminueix molt acceleradament fins a finals del mateix any, on es manté fins a finals del període.
No hi ha similitud entre aquestes variables. Com que elsnaixements tenen una tendència casi invariable, les altres dues variables mantenen una relació inversa. Quan el blat escasseja, puja el seu preu, i per tant, incrementen les defuncions.
L’any 1692 Françaperd la batalla de la Hougue. Per tant, l’enemic tenia total llibertat per actuar, assetjar la costa francesa, interceptar comerç francès, i cooperar de diferents maneres contra França. Això...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario de texto de un gráfico
  • Comentario gráficas Malpartida de Cáceres
  • RE: comentarios estructura grafica
  • Comentarios Periodismo Grafico
  • Comentario De Gráfico De La Evolución De Los Regímenes Demográficos
  • Comentario gráfica espacios protegidos por CC.AA
  • Comentario grafico crisis subsitencias en Meulan
  • Graficas Y Comentario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS