Comentari La Nit Estelada

Páginas: 3 (616 palabras) Publicado: 16 de abril de 2015
Comentari: La nit estelada
Aquest quadre titulat La nit estelada pintat per Vincent Van Gogh l’any 1889. Es tracta de pintura a l’oli sobre una tela que fa 74x92 centímetres. Aquest paisatgedibuixat és d’estil postimpressionista que avui en dia el podem trobar al Museu d’Art Modern de Nova York.
En aquest paisatge podem veure com des d’un lloc alt podem en primer pla els arbres i en segon pla,les cases i els edificis del poble o de la ciutat, i encara més lluny les muntanyes i turons. Veiem com els edificis estan submergits en la foscor de la nit i al cel podem veure rodones de diferentsmides de colors grocs taronges i blancs.
Trobem línies rectes que formen les siluetes de les cases de la ciutat, però també hi trobem línies corbes als arbres. Les línies del voltant de les cases sónmés gruixudes i marcades i la pinzellada és dinàmica i sinuosa.
Pel que fa els colors de la composició veiem com el verd, el groc, el taronja i sobretot el blau són els principals protagonistescromàtics de la pintura. Aquest colors pretenen transmetre la visió interior de la realitat pròpia de l’artista. La llibret que ens transmet el quadre el podem percebre sobretot en el cel gràcies a l’ús delblanc i del groc que pretenen mostrar una gran lluminositat en un cel nocturn. El color negre està representat amb línies gruixudes que marquen el contorn dels edificis o casses, dels arbres quetrobem en primer pla i també de les muntanyes que trobem darrere de tot.
En aquesta composició trobem una barreja entre línies corbes (les que trobem als arbres) i també les línies rectes (al edificis ocases). El que veiem més gran són els arbres, perquè com hem vist abans, es troben en primer pla.
La nit estelada va ser pintada mentre Van Gogh estava al sanatori de Saint-Rény després d’un dels seusatacs. En una carta que va escriure al seu germà Theo, va escriure que havia vist el camp des de la seva finestra molt abans que es fes de dia i sense cap altra cosa que l’estel del matí que segons...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari de la nit estrellada
  • La nit estelada
  • La nit estelada
  • Estelas
  • Nit
  • Nito
  • Nites
  • estela

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS