Comentari Plató Mite Caverna

Páginas: 4 (912 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2012
En busca de l’autèntica realitat
Resum
L’home que acaba de sortir de la cova compadiria els altres que encara hi són al veure tota la saviesa que la fosca de la caverna no els hi permet veure, i enun hipotètic cas que aquest home hi tornès i mostrés la seva opinió a aquells que encara romanen encadenats, seria rebutjada i l’acusarien d’haver intentat sortir-hi. Aquesta imatge és equiparable ala condició humana, comparant el món exterior amb la cova, la llum tènue d’aquell foc amb el sol i l’ascensió cap a l’exterior amb la visió de la realitat.
Comentari de Text
Biografia de l’autorPlató (21 de maig de 427 aC – 347 aC) va ser un filòsof nascut a Atenes amb una immensa influència en la Grècia Clàssica que desenvolupà el seu propi sistema filosòfic, el platonisme, i un centre deformació, l’Acadèmia. Les seves obres més importants són La República, Lleis i diversos diàlegs que tenen com a figura central el personatge de Sòcrates.
Tema
El text tracta sobre la teoria de lesidees, utilitzant el mite de la caverna com a metàfora per explicar i sintetitzar els aspectes nuclears de la teoria de les idees aplicat a la condició humana.
Branca de la filosofia
Aquest textpertany a la branca filosòfica de l’epistemologia, parla del coneixement i de les seves limitacions.
Tesi
L’autor, basant-se en el mite de la caverna, una narració on s’explica la vida d’uns presoners queviuen en una cova i que mai no han vist res més que les ombres projectades pel foc a la paret d’aquesta, defensa que l’home que ha sortit a l’exterior i ha descobert la saviesa i l’autènticarealitat, se sentiria content del canvi i compadiria aquells que encara segueixen encadenats dins de la cova i l’única realitat que coneixen és una realitat degradada i irreal, un conjunt d’ombresprojectades per la tènue llum d’un foc. També diu que si aquest home decidís tornar a la cova, després d’haver conegut l’exterior, se sentiria cegat per la fosca, al no tenir la llum del sol que li projectés...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El mite de la caverna de Plató
  • Plat N El Mito De La Caverna
  • EL MITO DE LA CAVERNA DE PLAT N
  • El mito de la caverna de Plat n
  • Ensayo mito de la caverna plato
  • Comentario de texto mito de la caverna
  • Comentario Mito de la Caverna
  • COMENTARIO MITO DE LA CAVERNA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS