Comentari Poetic La Patria

Páginas: 3 (558 palabras) Publicado: 25 de mayo de 2015
COMENTARI POÈTIC: LA PÀTRIA
El poema esta escrit per Bonaventura Carles Aribau exactament a l’any 1832 en el període de la Renaixença. El poema va esta escrit a Madrid on defensava la seva pàtriavista des de allà on va fer el poema a Madrid. El poema va estar publicat a la revista El vapor presentat amb un títol mol més llarg on expressava que estava ser orgullós de on era. El text està escriten el dialecte occità de Llemotges
També sabem que és un dels més importants escrit per l’autor ja que era diferent dels que havia escrit fins aquell moment.
L’anàlisi mètrica d’aquest poema és fàcilde saber ja que com podem observar en el poema té 6 octaves reials, 8 versos alexandrins on contenen 12 síl·labes cada una d’ells (6+6) en les quals són creuades. També podem observar que la rima delpoema és consonant i conté una barreja entre versos masculins i versos femenins. La mètrica del text és la següent: ABBA ACCA DEED DFFD GHHG GIIG JKKJ JLLJ MBBM MNNM OPPO ORRO. (12A-12B-12B-12A-12C-12D-12D-12C )
A més podem observar que te ritma en la 1a, 4a, 5a, i 8a estrofa.
La Pàtria jo crec que presenta dues finalitats: una de general, elogiar la pàtria i l’elogi de Gaspar Remisa. Es potobservar en la primera intenció, Aribau vol elogiar a el seu patró, el qual ho podem observar en l’octava del poema.
En aquest poema podem observar varis recursos estilístics però el més destacat aquíés la oda cap a la pàtria, l’elogi que dóna l’autor cap a el seu poble i cap a la seva llengua.
Hi ha mols recursos per exemple un que es veu molt destacat és la metonímia on s’observa que ens parlasobre Les torres de Castella o també podem observar alguna interrogacions retòriques per exemple el ‘’Qué val que m’haja tret una enganyosa sort a veurer de mes prop las torres de Castella, Si’l cantdels trovadors no sent la mia orella, Ni desperta en mon pit un generós recort?
No més destacat també podem trobar anàfores com l’adéu siau, adéu o també l’ix doncs, ix e crida i hipèrbatons com el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari Poetic
  • Comentari poetic
  • Comentario Poético
  • Comentari La Pàtria
  • comentario poetico-Idilio.
  • Comentario Poetico Lengua
  • Comentario poético de insomnio
  • Comentario de texto antologías poeticas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS