Comentari text

Páginas: 2 (329 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2015
L’àvia vol maduixes collides per Pandara, la seva néta més jove. Ella les cull amb alegria, es crea un món a la seva mida, humanitzat, perfectament delimitat i, en el fons,lluny de la pròpia realitat. Aquest món són les maduixeres, on l’asseuen cada matí. És innocent, ingènua, pura i curiosa. Encara no raona, no veu la veritable realitat i mai haconegut el mal. Per ella el món és com les maduixes, fresc, divertit, petit i vermell.

El nom de la nena, Pandara, el podem relacionar amb el mite de Pandora, la noia que vaobrir la capsa del mal, tot i que li van dir que no ho fes, ja que ella, com la Pandara del poema, no coneixia el mal, ni se’l podia imaginar.

Com el poema anterior, pertanya fruits saborosos, que relaciona en cada poema una fruita amb una etapa de la vida. En aquest cas la maduixa es recull a l’estiu, així que es relaciona amb la infantesa.En el poema el poeta vol transmetre un missatge: la infantesa és el reialme de la innocència i aquest és el seu tema principal: la innocència.
La mètrica del poema és de duesestrofes de 25 versos en total, té 12 estrofes la primera i de 13 estrofes la segona. Els versos són d’art major i art menor, tenen alternança de 12 i 13 síl·labes, dos versosde 10 en els versos 9 i 10 de la primera estrofa, i un vers de 6 al vers 12 de la primera estrofa. La rima és consonant. ) L’estructura de la rima és: AABCCBDEDEFg-GFHHIJIJKLMML

De figures retòriques hem trobat una anàfora en tots els versos que comencen per i (versos 5,6 i 8 de la primera estrofa i 1,2 i 4 de la segona estrofa), una metàforaal vers 10 de la segona estrofa que fa referència al mal i una comparació al final del poema, que relaciona les maduixes amb la infància, la innocència, la diversió...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentarios de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • COMENTARI DE TEXT
  • Comentario De Texto
  • el comentario de texto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS