Comentaria Mapa Històric. Europa Després De La Pau De Westfàlia.

Páginas: 3 (624 palabras) Publicado: 6 de enero de 2013
COMENTARI MAPA HISTÒRIC. EUROPA DESPRÉS DE LA PAU DE WESTFÀLIA.

El mapa a comentar, representa Europa després de la pau de Westfàlia. El contingut principal del mapa és religiós i es correspon alsegle XVII (1648).
Les grans zones que podem observar són: Espanya, França, Nàpols, Àustria, Imperi Turc, Imperi Alemany i Províncies Unides, que ens indica que segurament tendran alguna intervencióen el fet històric que descriurem a continuació.
La llegenda consta d'una gama de quatre colors i una línia vermella indicadora de la ruta de terços. El color taronja, indica les possessionsespanyoles a Europa; el color beig; ens marca els territoris perduts en el 1648; el color verd, ens mostra els territoris perduts en el 1659; i per últim, el color lila, indica l'Imeri dels Habsburgs deViena.
Els terços eren una unitat militar d'infanteria de l'exèrcit de la monarquia hispànica durant l'època de la Casa d'Àustria a l'any 1534. Els Reis Catòlics vàren prendre la decisió de modernitzar icrear un exèrcit estable. La majoria dels terços eren reclutats als dominis dels Habsburgs espanyols i alemanys, però ja que la corona sempre estava àvida de soldats també s'acceptava gent de totsllocs com anglesos, italians, flamencs, suïssos...
La Pau de Westfalia és conseqüència de la llarga Guerra dels Trenta Anys, la qual es va originar per un conflicte de signe religiós. Va començar al'Imperi dels Habsburg austríacs. Espanya hi va acudir en defensa de l'Imperi que va comptar amb el suport de les Províncies Unides del nord, Dinamarca, Suècia i França, però molt aviat es van succeir lesderrotes dels terços espanyols. Per aquesta raó, esgotats per la llarga guerra, els contendents van pactar la Pau de Westfàlia (1648).
L'any 1650, Espanya va reconèixer la independència delterritori nord dels Països Baixos, que va rebre el nom de Províncies Unides d'Holanda, les quals estan marcades de color beig al mapa.
La guerra amb França va continuar i no va acabar fins a la Pau dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario Del Mapa De Europa 1815
  • Comentario Mapa Europa Despu S Del Tratado De Utrecht
  • Comentario Pau
  • Comentario Pau
  • Introducción europa de Westfalia
  • Europa Entre Westfalia Y Waterloo
  • División de europa con la paz de westfalia
  • mapa de europa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS