Comentario Critico Democracia Representativa “Cup, Partido De Éxito Y Sin Lideres” Per Ivanna Vallespín A El País Del 5 De Juny De 2011 Ciència Política I

Páginas: 3 (730 palabras) Publicado: 13 de enero de 2013
Comentari article: “CUP, partido de éxito y sin lideres”
per Ivanna Vallespín a El País del 5 de Juny de 2011
Ciència Política I
Mar Redondo Justel
08/01/2013

El text que a continuació escomenta és un article que porta el títol de ‘’CUP, partido de éxito y sin líderes’’. L’autora és Ivanna Vallespín i escriu pel diari El País. L’article tracta d’explicar la trajectòria i resultats de laCandidatura d’Unitat Popular just després de les eleccions municipals de maig de 2011.
En primer lloc, explica la forma de partit “anti-partit” sense líders visibles i l’aposta per una democràcia mésparticipativa i transparent: ‘’que la política estigui al servei de la ciutadania, no que sigui un treball” cita de Gemma Ubasart, professora de Ciències Polítiques de la Universitat Autonoma deMadrid. També fa un breu resum de la ideologia de la candidatura: d’esquerres, independentista i ecologista.
En segon lloc, Vallespín exposa en detall els resultats de la CUP en les eleccions municipalsde 2011, centrant-se en els pobles on va aconseguir representació.
Finalment, el quid de l’article, l’autora explica el que ella creu que es la diferenciació de la CUP davant dels altres partits:“el caràcter participatiu assembleari es l’alma máter de la CUP”. Citant a Arcadi Oliveres explica com les desafeccions existents son en relació amb la classe política i no amb la política en si.
C.B.Macpherson (1977) hi fa referència mitjançant dos autors, John Stuart Mill i Joseph Schumpeter i un últim model de democràcia com a participació més recent que començà durant els anys seixanta de lama de moviments estudiantils i obrers d’esquerres. A continuació s’exposaran les idees, les justificacions i les critiques de cadascun dels autors esmentats.
En primer lloc, John Stuart Mill parla dela participació com un mètode pel creixement humà de la població, mitjançant l’atracció de la població a l’activitat del govern s’aconseguiria que els ciutadans fossin més actius i els faria...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Partidos Politicos 2011 Pperu
  • Comentario Crítico De Política
  • Comentario Crítico de El árbol de la ciencia
  • La Democracia Interna De Los Partidos Politicos
  • Partidos politicos y democracia en mexico
  • LA DEMOCRACIA Y LOS PARTIDOS POLITICOS
  • democracia y partidos politicos
  • Los Partidos Políticos Y La Democracia En México.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS