Comentario de historia

Páginas: 3 (722 palabras) Publicado: 28 de noviembre de 2013
Comentari de text: ABOLICIÓ DELS SENYORIUS FEUDALS.

El text que anema a analitzar correspon a un extracte del decret de l'abolició dels senyorius feudals, signat a cadis, el 6 d'agost del 1811,per les Corts de Cadis. Aquest text és primari i a més té un caràcter jurídic que tenia per objectiu eliminar l'esctructura feudal de l'Antic Règim. Naturalment, el destinari d'aquesta resolució erala noblesa , que era l'estament privilegiat d'aquella època, a la qual es volia restar poder per a promulgar una igualtat de tots.

Entre 1808 i 1812 a Espanya van tenir lloc una sèrie de rellevantsfets històrics
El primer d' ells va ser la Guerra de la Independència , en la qual el poble espanyol es va anar contra l'ocupació francesa . El segon va consistir en la celebració de les Corts deCadis i l'elaboració de la primera Constitució espanyola , on es reconeixen els drets i llibertats individuals .
La Guerra de la Independència va ser un conflicte armat que va tenir lloc davant lainvasió d'Espanya per part de França , al capdavant de l' exèrcit es trobava el seu emperador , Napoleó Bonaparte . La contesa es va desenvolupar en un context de grans canvis socials i polítics , i enella va ser essencial la participació del poble, que es va revoltar contra l'ocupació d'un exèrcit estranger , alhora que manifestava el seu descontentament amb el llavors rei Carles IV . Les sevesconseqüències van ser molt greus , ja que es va produir una important davallada demogràfica i una crisi econòmica global .En les diverses regions espanyoles van sorgir les Juntes, òrgans de governformats per intel · lectuals i polítics encarregats de l'organització del país durant la guerra . Per la seva situació geogràfica , Andalusia es va convertir en el principal focus de resistència nacionaldesprés de la capitulació de Madrid . Després de Sevilla , Cadis acollirà la Junta Suprema Central .

El text tracta sobre l'abolició dels senyorius a Espanya, que constitueix la peça bàsica del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • comentario de historia
  • Comentario Historia
  • Comentario de historia
  • comentario de historia
  • Comentario de historia
  • Comentario Historia
  • Comentario De Historia
  • Comentario De Historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS