Comentario de los derechos de los hombres

Páginas: 3 (547 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2014
Comentari de text: La Declaració dels Drets de l’Home i del Ciutadà
Estem davant un text de caràcter judicial (La Declaració dels Drets de l’Home i del Ciutadà), de contingut polític i social i,segons l’origen, una font primària.
L’autor del text és l’assemblea constitucional a l’any 1789. Està influenciat per els pensadors de la il·lustració francesa especialment de Rousseau i Montesquiu ila Declaració d’Independència dels Estats Units de 1776. Aquest text està dirigit a la població, els drets tenen els ciutadans d’un país, en aquest cas estava fet per França i desprès és va ferinternacional. Va ser escrit durant la primera etapa de la revolució francesa.
L’idea principal d’aquest text és que tots els ciutadans siguin iguals i lliures davant la llei, però totes sonimportants. L’article 1 diu que tots els homes son lliures i iguals en dret. L’article 2 anomena que totes les associacions polítiques tenen els drets naturals i imprescindibles de l’home, que són la llibertat,la propietat, la seguretat i la resistència a l’opressió. L’article 3 diu que la sobirania resideix en la nació. L’article 4 diu que la llibertat consisteix a poder fer tot allò que no perjudiqui aun tercer. L’article 6 anomena que tots els ciutadans tenen dret a escollir un representant, la llei es igual per tothom, tant si protegeix com si castiga i tots els ciutadans són iguals davant lallei. L’article 7 diu que cap home pot ser acusat, arrestat ni empresonat si no en els casos que una llei ho determini. L’article 10 diu no has de ser molestat per la tema opinió menys en el cas quealteris l’ordre públic. L’article 11 diu que tots els ciutadans tenen dret a la lliure comunicació de pensaments i opinions. L’article 13 anomena que els ciutadans tenen que pagar uns impostos per lesdespeses de l’administració i cada ciutadà pagarà una quantitat concreta depenent de la seva riquesa. L’article 16 diu que una societat que no tingui drets ni separació de poders no és una constitució....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Derechos Del Hombre Y El Ciudadano Con Comentario
  • COMENTARIO TEXTO DECLARACIÓN DE LOS DERECHOS DEL HOMBRE
  • Estado de derecho comentario
  • comentario del derecho
  • Declaración de los derechos del hombre y del ciudadano. 26 de agosto 1789. comentario de texto
  • comentarios derecho
  • Comentario De La Dignidad Del Hombre
  • Comentarios "el hombre en búsqueda de la felicidad"

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS