comentario del partenon

Páginas: 2 (446 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2013
COMENTARI DEL PARTENÓ

Observem un temple grec anomenat Partanó dels arquitectes Ictinos i Cal.lícrates localitzat en la Acròpolis d'Atenes, a Grecia. La seva cronologia segons la informació ésdel 447-432 aC. L'estil d'aquest temple és un esil grec clàssic i ha sigut construit amb marbre del pentèlic i fusta, i amb un sistema constructiu arquitravat.

El partenó, per la seva perfeccióformal i visual, és l'edifici més important de l'art grec. Aquest temple dedicat ala deesa Atenea, protectora de la ciutat d'Atenes, va ser concebut a partir d'uns càlculs matemàtics molt complicats peraconseguir la simetria. Ha tingut una història força agitada. Al segle VI va ser transformat en una església cristiana; durant el segle XV es va convertí en una mesquita amb un minaret altísim,després els turcs el van utilitzar com a polvorí durant la guerra amb Venècia i va esclatar i finalment va ser reconsturït.

Les columnes del Partenó suporten un entaulament horizontal, compost per unarquitrau, un fris i una cornisa.

El Partanó va ser consturit seguint l'ordre Dòric, per això és un temple octàstil, és a dir, té vuit columnes en la façana principal i en la façana trasera, i en lesdues façanes hi ha un pòrtic hexàstil, de sis columnes. El Partenó està construït d'amunt de l'estilobat i té dos estereobats que són els dos glaons que pujen fins ala entrada del gran temple. Damuntdels estereobats està el fust, que és la part de la columna que està entre l'estiliobat i el capitell. El capitell situat d'amunt el fust, en aquest cas és un capitell dòric, és troba l'àbac que ésl'element que corona el capitell.
Després ens trobem amb la part inferior de l'entaulament, l'arquitrau i a continuació amb la part central de l'entaulament, el fris on observem els triglifs, que ésuna decoració que està entra la mètopa, una decoració amb color. Després ens trobem amb la cornisa, la part superior i final de l'entaulament. Finalment observem un gran frontó, és l'acabament del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario El Partenon
  • Comentario partenón
  • Comentario Partenon
  • Comentario Partenón
  • Comentario de texto del partenón
  • Comentario del partenón (historia del arte)
  • COMENTARIO DEL PARTENÓN DE ATENAS
  • Comentario Arte Partenón de Atenas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS