Comentario Historia

Páginas: 3 (591 palabras) Publicado: 10 de junio de 2014
L’assassinat de Salvador Seguí, el Noi del Sucre

Es sense dubte una font primària, ja que es una reproducció de l’assassinat de Salvador Segui a la portada del setmanari La Campana de Gràcia del10 de març de 1923, just el dia que va morir. Es una representació o un dibuix de l’assassinat del Noi del Sucre per fer saber a la població el que havia passat.
El bipartidisme havia caigut degut ala forta crisi que patia España, i tot el sistema que la restauració havia proposat patia series dificultats per continuar funcionant. Per aquesta raó es va proposar un nou govern, que va patir unanova crisi l’any 1917, quan després d’un temps d’inestabilitat, un grup format per 70 diputats de la Lliga Regionalista van demanar la convocatòria de unes noves Corts Constituents. L’agitació sociales va fer notar a l’Agost d’aquell any quan van morir 100 persones i més d’un miler van resultar ferides als altercats provocats per la vaga convocada per la UGT i la CNT. Degut també a la crisi queva provocar l’acabament de la I Guerra Mundial, Maura va pujar al poder, i va prendre dures represàlies contra el anarquistes i els revolucionaris (“Sindicato Libre”, “Ley de Fugas”). Tots aquests fetsvan provocar que la població no aguantés més i el 10 de març del 1923, el líder anarquista Salvador Seguí va ser assassinat. Poc temps després, aquell mateix any, Miguel Primo de Rivera va donar uncop d’estat i va pujar al poder amb el suport de l’exèrcit.
A les imatges del que podria ser la portada del setmanari La Campana de Gràcia del 10 de març del 1923 es veuen diferents coses. En laprimera es veu el cos de Salvador Seguí sense vida. A la segona es pot veure de més a prop l’expressió de la seva cara. I la tercera imatge es una representació del assassinat al carrer del Noi del Sucre.Totes les imatges són dibuixos. Aquests dibuixos estan sota el titular de: L’assassinat d’En Salvador Seguí “Noi del Sucre”.

Bases de la Unió Federal Nacionalista Republicana

Aquest text es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • comentario de historia
  • Comentario Historia
  • Comentario de historia
  • comentario de historia
  • Comentario de historia
  • Comentario Historia
  • Comentario De Historia
  • Comentario De Historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS