Comentario sopa cambell andy warholl

Páginas: 4 (914 palabras) Publicado: 8 de marzo de 2011
Sopa Campbell’s
La Sopa Cambell’s és una obra d’Andy Warhol de 1965. D’estil pop-art, aquesta obra, esta pintada amb acrílic i serigrafia sobre tela. Pel que fa a la localització es una obra presenten un gran nombre de museus ja que és una producció seriada. L’artista reprodueix una llauna de sopa de tomàquet Campbell’s amb els colors originals alterats.
Anàlisi formal:
En aquesta obra Warholrepresenta en primer pla i centrada, una llauna de sopa sobre un fons neutre de tonalitat clara. Aquesta disposició permet a l’artista destacar el contorn de la figura amb nitidesa mitjançant unaprima línia negra. Hi ha predomini de la corba sobre la recta en els plans horitzontals que tanquen el pot de tomaquet per dal i per baix. I viceversa: hi ha predomini de la recta sobre la corba en elsplans verticals que formen les parets del pot. Amb la combinació d’aquestes línies rectes i corbes Warhol aconsegueix una certa perspectiva aèria que permet veure la part superior de l’envàs; perdamunt de tot però, hi preval la visió frontal on destaca el nom del producte. Campbell’s l’artista relega el color vermell que apareix a l’etiqueta de la llauna original als extrems metàl.lics i dóna elprotagonisme cromàtic de l’etiqueta a: el blau brut de la part superior (que substitueix el vermell habitual); el verd àcid de la partt inferior (en lloc del blanc); el rosa, que s’observa tant al’escut de l’Exposició Universal (normalment groc) com a l’ombra de les lletres “soup” i a la sanefa inferior; i el color groc de les paraules “Campbell’s” i “condensed” (originalment blanques i vorejadesper un filet negre). El resultat és una llauna molt colorista que té poca relació amb la sobrietat de l’autèntica. La combinació d’aquestos és aleatoria. No hi ha efectes de clarobscur en la llum.
Lacomposició en el seu conjunt és simètrica en la forma però no en les lletres que conte la llauna. També podem dir de la composició que és tancada i que el dibuix és superficial, es a dir, no hi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Caso Sopas Cambell
  • Andy warholl
  • Comentari Sopar
  • Andy
  • andy
  • andy
  • andy
  • Andy

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS