Como agua para chocolate

Páginas: 16 (3964 palabras) Publicado: 3 de febrero de 2010
Como agua para chocolate,

reflexió: reseña del llibre=sinopsis pelicula?

1La novela
La autora
Premis
Exits (més de 30 idiomes)
Basat en receptes, els receptes indiquen temps

2La película
Fitxa tècnica
El director
Premis
Exits i fracasos (reflexio de que als mexicans no els va agradar massa)

3Comparacio
primer que res, remarcar que la guionista de la película vaser la propia escritora i muller del director.
El secret de desvetlar que el pare de rosaura no es el mateix que el de tita esta desordenat? En el llibre esta al final i en la peli al principi
Nombrosos adjetius del llibre no tenen cabuda en la peli
Els capitols del llibre corresponen a cada mes, tot es molt pausat, en la película als 25 minuts ja es març
No s’acaben deplasmar les recetes de cuina en la película (ingredients i procediments)

Biografia
http://www.escritorasypensadoras.com/fichatecnica.php/236
http: //www.jornada.unam.mx/2006/04/06/a04n1cul.php
http://www.heterodoxos.org/2003-ii/entrevista/le.html
http://www.bluehawk.monmouth.edu/-pgcarti/Esquivel_elpaso.htm
http://literaturainba.com/escritores/bio_laura_esquivel.htmhttp://es.wikipedia.org/wiki/Como_agua_para_chocolate_(pel%C3%ADcula)
www.imdb.es/

L’autora

Laura Esquivel és escriptora (fonamentalment novel·lista), guionista de cine, televisió, i pedagoga. Va nàixer en la ciutat de Mèxic un 30 de Setembre de 1950 i en els traços que delineen el seu perfil estan eixe ànsia vital, llegat de son pare i l'art de la cuina, heretada de sa mare i cultivada amb vehemència des de la seuainfància.

Abans de dedicar-se de ple a la literatura va exercir la docència i va cursar estudis de teatre i creació dramàtica especialitzant-se en teatre infantil, sent coparticipant en la fundació del Taller de Teatre i Literatura Infantil adscrit a la Secretaria d'Educació Pública.

Entre els anys 79 i 80 va mamprendre la redacció de programes infantils per a la cadena cultural de latelevisió mexicana i, en 1983, va crear el Centre d'Invenció Permanent (Cápac) amb tallers artístics per a xiquets davall la seua direcció tècnica.

Eixe mateix any l'escriptora abordaria la gestació de guions cinematogràfics, i després de l'estrena en 1985 de la pel·lícula Chido One, "El Tacos de Oro", rebria una nominació per al premi Ariel de l'Acadèmia de Ciències i Arts Cinematogràfiques deMèxic per la qualitat del seu argument. En 1987, la seua obra Viatge a l'illa de Kolitas (de teatre infantil) es mantindria en cartellera durant un any per la magnífica acollida de públic.

En 1989 va publicar la seua primera novel·la Com a aigua per a xocolate obtenint un gran èxit, sent traduïda posteriorment a més de 30 idiomes i romanent en les llistes de best sellers del New York Times durantmés d'un any. La consagració definitiva i el reconeixement internacional li vindrien després de l'adaptació cinematogràfica duta a terme en 1992 pel seu llavors marit i director Alfonso Arau, seguint les directrius del guió escrit per la mateixa Laura Esquivel, que a partir d'ara seria guardonada amb múltiples premis. Entre estos, mereix una especial menció el prestigiós premi ABBY (AmericanBooksellers Book of the Year) en 1994 concedit a la primera novel·la no nord-americana.

Laura Esquivel ha continuat publicant distintes obres després de la seua primera novel·la: La llei de l'amor (1996), Íntimes suculències (1998), Estrellita marinera (1999), El llibre de les emocions (2000), Tan veloç com el desig (2001) i Malinche (2006).

En l'actualitat viu a Mèxic D.F. i és casada ambl'escriptor Javier Valdés.

Obres
En les seues obres batega un desig de reconciliar les forces tel·lúriques, els impulsos sensitius més ancestrals amb el desplegament heroic de sentiments humans sobrenaturals, que irradia cap a una projecció simbiòtica amb l'univers sencer. El primer aspecte es concreta en diverses obres en la preponderància que adquireix el sentit del gust i l'experiència culinària...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Como agua para chocolate
  • como agua para chocolate
  • Como agua para chocolate
  • Como agua para chocolate
  • como agua para chocolate
  • como agua para chocolate
  • Como agua para chocolate
  • Como agua para chocolate

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS