Como Hicimos La Revolucion De Octubre

Páginas: 3 (683 palabras) Publicado: 22 de noviembre de 2012
Miquel Balfegó Primé

Cómo hicimos la Revolución de Octubre

El llibre, és una síntesi dels fets revolucionaris ocorreguts durant el que coneixem com la segona etapa de la Revolució Rusa, laRevolució d'Octubre, explicada i relatada minuciosament des del punt de vista d’un dels seus ideòlegs i líders, Lleó Trotsky i que significà la primera revolució socialista declarada del segle XX . Enell, s’analitzen des del punt de vista revolucionari i marxista, les causes d’aquesta segona revolució en la ciutat de Petrograd, a partir dels esdeveniments ocorreguts durant el dia a dia fins a laRevolució i la presa del Palau d'Hivern i els “Congressos del Soviet”.

Després de la primera revolució del febrer, i la deposició del tzar i la institució de l'Antic Règim, és formà el GovernProvisional, que estava format i afavoria segons Trotsky la oligarquia burgesa. En el llibre s’exposa la situació social de paulatina efervecència causada per la divisió ideològica i política de lasocietat, uns a favor del govern i els altres en contra. Hi trobavem partit dels bolchevics (el principal partit de la oposició i el sector més radical de la Revolució), i el partit Govern Provisional, moltdesprestigiat entre el poble, i sector, que segons Trotsky, era un govern massa moderat en questions socials.
Trotsky, en aquests mesos previs a l’esclat de la Revolució, presa del Palau d'Hivern ifugida de Kerenski, ens explica les maniobres polítiques i les negociacions de cada un dels partit i les seves tensions, així com els fenomens i manifestacions socials i els girs que poc a poc anavaprenent la situació en la situació de Petrograd i internacionalment cominfluïen els altres països desde fora.

Així doncs, podíem diferenciar dos poders: un, el legal, encarnat pel Govern Provisional;i l’altre, el real, el dels Soviets. Llevat del partit bolchevic, el Govern Provisional i els altres partits, es negaven a la retirada de la guerra, tant impoular pel poble i que tantes baixes i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Revolucion de octubre
  • Revolucion de octubre
  • Revolución de octubre
  • Como Se Hicieron Las Piramides De Egipto
  • Interpretacion de Como me hice monja
  • HISTORIA DE LA REVOLUCION DE OCTUBRE
  • Revolución de Octubre de 1917
  • La revolucion de octubre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS