Comparación Ànima Platon-Descartes

Páginas: 2 (322 palabras) Publicado: 23 de diciembre de 2012
ÀNIMA PLATÓ - DESCARTES
Pel que fa a l’antropologia, Plató i Descartes tenien concepcions molt similars. Tots dos coincidien en la seva concepció dualista de l’ésser humà.
Tots dosdefensen que el cos (mortal, físic i imperfecte) és inferior a l’ànima (immortal, intangible i perfecta). Tot i això, es desentenen en el perquè de la superioritat de l’ànima sobre el cos.Plató afirmava, que l’ànima prové del mon perfecte de les idees però que accidentalment va caure al món terrenal (món de les copies) que imita i participa del món de les idees i vaquedar presonera del cos. És a dir, és superior perquè prové d’un món superior i és perfecta. Per la seva banda, Descartes defensava que aquesta superioritat de l’ànima és així perquè elcos, a diferència de l’ànima, està estretament lligat a les mundanals lleis mecàniques i per tant és com una maquina. En canvi, l’ànima, com que no està subjecta a lleis és lliure.
Tambécal destacar, que per Plató cos i ànima formen una unió violenta. Per això, l’ànima en el seu camí de retorn al món de les idees, del qual n’és originària, buscarà evadir-se de lapercepció sensitiva, és a dir buscarà deslligar-se del cos. En canvi, per Descartes, cos i ànima formen una unió natural i necessària, ja que l’ànima necessita del cos per existir i viceversa.Plató i Descartes també estan d’acord en que a través de l’ànima es com podem arribar al coneixement vertader. Per Plató s’accedirà al coneixement mitjançant la reminiscència(recordar), doncs tot el coneixement està en la nostra ànima, que com ja ha estat en el món superior i real ja ha conegut la veritat i no ens hem de refiar dels sentits, perquè ens enganyen. PerDescartes, el coneixement vertader, allò indubtable, es descobreix gràcies a la nostra raó (la nostra ànima), però d’allò que coneguem a través del cos no podem refiar-nos-en.
     
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comparación Descartes Y Platón
  • COMPARACIÓN DESCARTES
  • Comparacion platon y descartes
  • comparación Descartes- Platón
  • Descartes: Contexto Filosfófico, Actualidad Y Comparación Con Platón
  • Comparación entre platón y descartes
  • COMPARACION PLATON-DESCARTES
  • comparacion de descartes con platon

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS