Comparación Pelis

Páginas: 3 (526 palabras) Publicado: 4 de diciembre de 2013
Citizen Kane i Rashomon: dos formes d'explicar històries
A l'hora de comparar dos pel·lícules com són Citizen Kane i Rashomon cal, en primer lloc, fer una comparació a nivell més general. Cal teniren compte les diferencies entre una pel·lícula occidental i una oriental. A diferència de la general claredat narrativa en les pel·lícules occidentals, les pel·lícules orientals tenen lacaracterística de contar-nos una història sense donar-nos molta informació, vol que l'espectador faci un esforç per a arribar a entendre la història. En una pel·lícula occidental la informació que va donant durantel transcurs de la pel·lícula ajuda a l'espectador a anar-la entenent, en canvi les pel·lícules orientals narren històries intel·ligents en les que cada nova informació fa canviar la percepció quetenia l'espectador sobre la història. Aquesta és una de les característiques de la pel·lícula japonesa Rashomon, dirigida per Akira Kurosawa al 1950.
Rashomon explica la història de l'assassinat d'unsamurai a través de quatre testimonis: l'assassí, la dona del samurai, el samurai a través d'un mèdium i un llenyataire. La pel·lícula comença amb un narrador omnipresent o cinemàtic el qual situa al'espectador en un temple on és troben tots els testimonis fent el judici. Quan els testimonis expliquen la seva versió dels fets a través d'un flashback, ho fan en primera persona i el punt de vistaés omniscient. Rashomon és una pel·lícula amb una narració discontinua, amb perspectives múltiples i històries creuades. Com deia abans, el fet de que les versions dels diferents personatges sónincompatibles entre elles provoca una desorientació a l'espectador, una característica del cinema oriental.
A Citizen Kane, també s'explica una història des de diferents punts de vista, però d'una maneramés ordenada i clara. Citizen Kane és una pel·lícula estatunidenca dirigida per Orson Welles el 1941. Explica la vida d'un important professional de la premsa, Charles Foster Kane. L'estructura de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pelis
  • pelis
  • pelis
  • pelis
  • Pelis
  • pelis
  • pelis
  • Pelis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS