Comparació René Descarte y David Hume

Páginas: 2 (363 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2013
COMPARACIÓ ENTRE RENÉ DESCARTES I DAVID HUME
Hume era empirista. L'empirisme, igual que el racionalisme, se centra en el coneixement i en la manera com coneixem, així com en els materials de quèestà fet el coneixement. Els principals representants de l'empirisme van ser Locke, en el Barroc, i J. Berkeley i David Hume en
la il•lustració anglesa. Els principals representants del racionalisme vanser Descartes, Leibnitz, Spinoza i Malebranche.
Hume distingeix dos tipus de percepcions: impressions i idees. Les impressions són les dades immediates d'una experiència sensible, mentre que lesidees són les còpies afeblides que queden en la nostra ment després d'una experiència sensible. També distingeix entre percepcions simples i complexes. Les simples són indivisibles i les complexes sóndivisibles. Critica la metafísica, i nega l'existència de la idea de substància, ja que no es correspon amb cap experiència sensible.
Per a Descartes, el mètode de coneixement eren les matemàtiques, mésen concret la geometria d'Euclides, mentre que per a Hume era la física de Newton. Descartes utilitzava el mètode hipotètic-deductiu, que va de l'universal al particular. Hume utilitzava el mètodeinductiu, que va del particular a l'universal. Hume creu que el coneixement és probable. Descartes creu en l'existència d'una idees innates en l'ésser humà, veritats innegables i segures, però Hume lesnega, ja que per ell la ment humana en néixer és com un llibre en blanc en el qual es va escrivint a través de l'experiència.
Per Descartes el criteri de veritat era l'evidència: alguna cosa existeixquan la raó ho veu com evident, clar i diferent. Per Hume el criteri de veritat era el criteri de la correspondència: alguna cosa existeix quan es correspon amb una experiència sensible. Per a totsdos filòsofs, el coneixement és el coneixement d'idees, però tenen diferents conceptes d'idees. Descartes pensa que una idea és una mena de lent a través de la qual veiem el realment existent; per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biografias: Rene Descartes, Francis Bacon, David Hume
  • Diferencias Entre El Escepticismo De David Hume Y El Escepticismo De René Descartes
  • Critica a David Hume, Rene Descartes y John Locke
  • Biografia de platon,rene descartes y david hume
  • Descartes y David Hume
  • Filosofo Rene Descartes David Hume Emmanuel Kant Friedrich Hegel
  • Contexto histórico y filosófico de los autores rené descartes y david hume
  • Comparació hume-descartes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS