Comparativa De Les Pietats De Miquel Àngel

Páginas: 6 (1331 palabras) Publicado: 16 de abril de 2012
Comparativa de les diferents pietats de Michelangelo





































Dánae Arjonilla Zamora

Història de l’Art

2 de novembre de 2011



COMPARATIVA DE LES DIFERENTS PIETATS DE MIQUEL ÀNGEL



Miquel Àngel (1475-1564) va ser un escultor, pintor i arquitecte renaixentista considerat un dels grans artistes de l’història tant perles seves escultures com les seves pintures i obres arquitectòniques.



Al llarg de la seva trajectòria com a escultor, va fer grans obres com el David, el Moisès o la Pietat. A continuació analitzarem quatre escultures diferents que va realitzar sobre la Pietat.





La Pietat del Vaticà és sens dubte una de les escultures més conegudes de Miquel Àngel. Escultura realitzada entre1498 i 1499 originalment situada a l’església de Santa Petronella (Roma) i actualment ubicada als Museus Vaticants.

La composició piramidal de l’obra forma un equilibri clàssic propi del renaixement. Miquel Àngel vol reflectir un dinamisme i una flexibilitat en l’obra, tal i com podem veure en els plecs del vestit de la Verge. Podem veure en el cos del Crist varis detalls anatòmics tant en la sevamusculatura com en les seves venes.

A l’autor li agradava treballar amb el concepte de perfecció; això ho trobem amb l’expressió de bellesa platònica que mostra la Verge. Pel context, veiem una Maria molt jove que representa la puresa virginal i la bellesa ideal. Pel que fa al rostre de la verge, Miquel Àngel va fer que Maria no mostrés cara de dolor davant la mort del seu fill sinó quemostrés més aviat una cara de serenor.









La Pietat de l’Opera del Duomo va ser realitzada al voltant del 1550 i es troba ubicada a la Galleria dell’Accademia a Florència.

En aquesta obra hi trobem més personatges que representaran diferents simbolismes en l’obra, però tot i això continua mostrant un aspecte formal molt important i destacat, la composició piramidal. En mig, com a pilarprincipal veiem el Crist que forma una corba serpentinata pròpia del manierisme. El dinamisme el podem trobar tant en els plecs del vestit de la Verge com en la posició de adopta el Crist caient donant la sensació de no poder aguantar-se ja dret per la seva mort.

Com hem comentat abans, els personatges de l’obra representen diferents simbolitats: Magdalena és la vida, María la mort i Nicodemla divina providència. Els rostres dels personatges mostren serenitat davant del Crist mort, la suprema alliberació de l’ànima, el dolor per la mort ja superat.



La Pietat Palestrina està ubicada a la Galleria dell’Accademia a Florència. No en sabem la data, ni gaires detalls més ja que va ser una obra realitzada per l’autor mateix per treballar el tema de la pietat.

En aquesta obra, veiemque els personatges estan pocs definits així com els detalls anatòmics que Miquel Àngel sovint destacava. Malgrat fos una obra inacabada i treballada només per l’autor, es troba a faltar en ella un detallisme i una perfecció que fa que veiem l’obra més robusta i ens falti aquesta essència que Miquel Àngel deixava en les seves obres del concepte de la perfecció i la bellesa ideal.

Es diu quealguns dels traços de l’obra no varen ser esculpits per l’autor, sinó per un seu alumne amb les seves indicacions (com per exemple les cames).



Pel que fa al rostre dels personatges, tornem a troba un rostre serè sense mostra de dolor.

La Pietat de Rondanini va ser realitzada entre els anys 1552 i 1564, als últims anys de vida de Miquel Àngel. Actualment es troba al Castello Sforzesco aMilà.

Aquesta és una obra inacabada amb una composició vertical. Va ser l’última obra de Miquel Àngel i en la qual veiem com treballava l’autor en diverses etapes. Podem veure parts acabades i d’altres inacabades com per exemple en el rostre de la verge.

No podem apreciar gaire els detalls de l’obra ja que està inacabada, però es podria dir que no mostra el concepte de perfecció o el mateix...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Arquimedes y miquel angel
  • Miquel Àngel
  • Analisis Comparativo Pylon Y Angeles Sin Brillo
  • Miquel Barcel
  • Miquel Strogoff
  • sant miquel
  • Miquel Hernandez
  • Miquel blay

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS