Conflicte Israel-Palestina

Páginas: 2 (368 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2014
(Quadre comparatiu forma de vida)
DIVISIÓ PALESTINA
Palestina va ser una regió fortament islamitzada des del 635 de la nostra era, i romangué sota poders centralitzats forts fins la caiguda del’antic Imperi Otomà després de la Primera Guerra Mundial. Palestina va passar a ser un protectorat britànic.
3810111252000Després de la Segona Guerra mundial, els britànics abandonaren la sevacolònia i cediren les seves terres palestines als colons jueus que s’hi havien anat instal·lant des del darrer terç del segle XIX i inicis del XX, decisió recolzada en una resolució de les Nacions Unides de1947, que decideix de manera unilateral crear dues Palestines: una sota domini àrab (o millor dit, musulmà) i un altre sota domini Jueu, que rebrà el nom bíblic d’Israel.
GUERRES
Al 1948 s’iniciàun conflicte armat que enfrontà al nou estat Israelià amb els seus veïns musulmans, que no acceptava la creació d’un estat jueu confessional sobre terres palestines. S’allargà fins 1949, i suposàl’expulsió de milers de palestins del territori d’Israel i l’expropiació de les seves cases, terres i possessions. El conflicte acabà (sense resoldre’s) amb un armistici que suposà la divisió de Palestina ide la ciutat de Jerusalem en dues parts.
Al 1956 començà la segona guerra, i durant aquesta, els israelians van rebre suport dels Estats Units, mentre que la OAP (Organització per l’Alliberament dePalestina) va rebre cert suport de la Unió Soviètica.
Al 1967 començà la tercera guerra, anomenada la Guerra dels Sis Dies.
Dades Israel Palestina
PIB (per càpita) 32.200 Al 1973 s’inicià la quartai darrera guerra quan els exèrcits sirians i egipcis van atacar, per sorpresa, a Israel el dia del Yom Kippur, dia sagrat pels jueus. A més, els països aràbics productors de petroli (Aràbia, Irak,Iemen…) van decidir no vendre petroli als països de la OTAN, com a mitjà de pressió contra occident i la seva aliança incondicional amb l’estat d’Israel. Crisi econòmica a nivell mundial....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Conflicto Entre Israel y Palestina
  • Conflicto Israel y Palestina
  • Conflicto Israel Y Palestina
  • Conflicto territorial entre israel y palestina
  • Conflicto Israel Palestina, Ensayo
  • conflicto actual Israel-Palestina
  • Conflicto Israel-Palestina
  • CONFLICTO PALESTINO-ISRAEL

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS