Constitucio

Páginas: 4 (797 palabras) Publicado: 3 de enero de 2013
PRINCIPIS I INSTITUCIONS CONSTITUCIONALS

ACTIVITAT NO AVALUABLE NÚM. 4: CORTS GENERALS I GOVERN



Nom de l’alume/a/es:





Responeu de manera argumentada les qüestions següents, citanten la vostra argumentació els articles aplicables de la Constitució i les normes que la desenvolupen. Al final del treball citeu les altres fonts consultades.

(Aquesta pràctica es pot realitzar engrup d’un màxim de 5 alumnes)

Pregunta 1: A partir de la consulta de la composició del Congrés dels Diputats en la 10ª Legislatura:

1.1. Quins grups parlamentaris existeixen actualment en elCongrés dels Diputats? Amb base a quin/s article/s del Reglament del Congrés els diversos partits o coalicions han pogut constituir un grup parlamentari propi?

1.2. En relació amb la qüestióanterior, per què Amaiur no va poder constituir grup parlamentari propi i, en canvi, UPyD sí?

1.3. Quines conseqüències té, a l’hora d’exercir les funcions parlamentàries, la integració delsparlamentaris de la resta de partits o coalicions en el Grup mixt? Seria possible que els diputats d’aquests partits permaneixin com a no adscrits a cap grup parlamentari?

Pregunta 2: Quin és el nom del’òrgan en el Congrés dels Diputats i la seva composició actual (especifiqueu el número o proporció de diputats de cada grup parlamentari)?

2.1.L’òrgan que vetlla pels poders del Congrés dels Diputatsquan aquest no es troba reunit o està dissolt.

2.2. L’òrgan rector que assumeix funcions de qualificació i ordenació de la tramitació de les iniciatives que presenten els diputats i grupsparlamentaris.

2.3. L’òrgan que ha de ser consultat per a certes decisions més polítiques del treball parlamentari i que aprova l’ordre del dia de les sessions del Ple.

2.4. Els òrgans que assumeixenfuncions d’estudi dels projectes i proposicions que se’ls encomanin, d’acord amb la seva esfera de competència.

2.5. L’òrgan que s’ha de pronunciar sobre els assumptes que afectin l’estatut dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • constitucio
  • La constitució
  • Constitucio
  • constitucio
  • La constitució del 1812
  • CONSTITUCI N
  • Constituci N
  • La Constituci N

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS