Constitucion De Los Trabajadores

Páginas: 10 (2458 palabras) Publicado: 25 de octubre de 2012
TÍTOL PRIMER
Dels drets i dels deures fonamentals
Article 10
1. La dignitat de la persona, els drets inviolables que li són inherents, el lliure desenvolupament de la personalitat, el respecte a la llei i als drets dels altres són fonament de l’ordre polític i de la pau social.
2. Les normes relatives als drets fonamentals i a les llibertats que la Constitució reconeix s’interpretaran deconformitat amb la Declaració Universal de Drets Humans i els tractats i els acords internacionals sobre aquestes matèries ratificats per Espanya.
CAPÍTOL PRIMER
Dels espanyols i dels estrangers
Article 11
1. La nacionalitat espanyola s’adquireix, es conserva i es perd d’acord amb el que la llei estableix.
2. Cap espanyol d’origen no podrà ser privat de la seva nacionalitat.
3. L’Estat podràconcertar tractats de doble nacionalitat amb els països iberoamericans o amb aquells que hagin tingut o tinguin una vinculació particular amb Espanya. En aquests països, encara que no reconeguin als seus ciutadans un dret recíproc, els espanyols podrán naturalitzar-s’hi sense perdre la nacionalitat d’origen.
Article 12
Els espanyols són majors d’edat als divuit anys.
Article 13
1. Els estrangersgaudiran a Espanya de les llibertats publiques que garanteix el Títol present en els termes que estableixin els tractats i la llei.
2. Només els espanyols seran titulars dels drets reconeguts en l’article 23, llevat d’allò que, amb criteris de reciprocitat, fos establert per tractat o per llei per al dret de sufragi actiu i passiu en les eleccions municipals.
3. L’extradició només es concediràen compliment d’un tractat o de la llei, d’acord amb el principi de reciprocitat. Resten exclosos de l’extradició els delictes polítics i no seran considerats com a tals els actes de terrorisme.
4. La llei establirà els termes en què els ciutadans d’altres països i els apàtrides podran gaudir del dret d’asil a Espanya.

CAPÍTOL II
Drets i llibertats
Article 14
Els espanyols són iguals davantla llei, sense que pugui prevaler cap discriminació per raó de naixença, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social.
SECCIÓ 1a
Dels drets fonamentals i de les llibertats públiques

Article 15
Tothom té dret a la vida i a la integritat física i moral, sense que, en cap cas, ningú no pugui ser sotmès a tortura ni a penes o tractes inhumans odegradants. Resta abolida la pena de mort, llevat d’allò que puguin disposar les lleis penals militars per a temps de guerra.
Article 16
1. Es garanteix la llibertat ideològica, religiosa i de culte dels individus i de les comunitats sense cap més limitació, en les seves manifestacions, que la necessària per al manteniment de l’ordre públic protegit per la llei.
2. Ningú podrà ser obligat a declararquant a la seva ideologia, religió o creences.
3. Cap confessió tindrà caràcter estatal. Els poders públics tindran en compte les creences religioses de la societat espanyola i mantindran les consegüents relacions de cooperació amb l’Església Catòlica i les altres confessions.
Article 17
1. Tota persona té dret a la llibertat i a la seguretat. Ningú podrá ser privat de la seva llibertat, sinóamb l’observança del que estableix aquest article i en els casos i en la forma previstos en la llei.
2. La detenció preventiva no podrà durar més temps del que sigui estrictament necessari per a fer les indagacions per tal d’aclarir els fets i, en qualsevol cas, dins el termini màxim de setanta-dues hores, el detingut haurà de ser posat en llibertat o a disposició de l’autoritat judicial.
3. Totapersona detinguda ha de ser informada immediatament i de manera que li sigui comprensible, dels seus drets i de les raons de la detenció, i no podrà ser obligada a declarar. Es garanteix l’assistència d’advocat al detingut en les diligències policials i judicials, en els termes que la llei estableixi.
4. La llei regularà un procediment d’«habeas corpus» per tal de posar immediatament a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • trabajo de constitucion
  • Trabajo De Constitucion
  • trabajo constitucion
  • trabajo constitucion
  • Trabajo de constitucion
  • Constitucion trabajo
  • trabajo constitucion
  • Constitucion y trabajo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS