Constructivisme

Páginas: 3 (597 palabras) Publicado: 28 de enero de 2013
EL CONSTRUCTIVISME

El constructivisme és va donar a conèixer a l’any 1917, a partir de la Revolució d’octubre, a Rússia. Va ser un moviment artístic i arquitectònic influenciat per pensamentpolític de la època. No pretenia ser un estil artístic sinó l'expressió d'una convicció política. La pintura i l'escultura esdevenen una mateixa construcció i no una representació, fent servir els materialsi els procediments propis de l'arquitectura. Accepta tota mena de nous materials i tècniques industrials.
Vladimir Tatlin (1885-1953)
Tatlin va arribar al constructivisme partint del cubisme i elfuturisme, als quals va treure de partida referència figurativa. Del cubisme va prendre la descomposició dels objectes en plans, i del futurisme l’interès per l’exemple de tot tipus de materials il’estètica maquinista. Va ser un artista rus, iniciador del constructivisme. Va defensar que l’art havia d’integrar-se en el conjunt de la producció. El seu objectiu era examinar les variables queintervenen en l’articulació de plans i volum entre si.
En el 1913 Tatlin havia visitat l’estudi Picasso a París, on va tenir l’oportunitat de veure construccions efímeres de les quals es servia Picasso perels seus anàlisis. La influència d’aquestes composicions va ser decidida per la construcció dels anomenats “ Contrarrelieves y Relieves de esquina” que va realitzar en els dos anys següents, unesescultures de paret en què va explorar les possibilitats de relació dels volums en la seva interacció amb l’espai.


Monument a la III Internacional 
L'obra canònica del constructivisme va ser laproposta de Vladimir Tatlin per al Monument a la III Internacional (1919) que combinava una estètica de màquina amb components dinàmics que celebraven la tecnologia, com els reflectors i les pantalles deprojecció.
Després de la revolució d’octubre, el treball de Tatlin va estar presidit per la idea de l’artista-constructor dedicat a la informació de la nova societat. El projecte per al Monument...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Constructivisme
  • Constructivisme.
  • El Constructivisme
  • Constructivism
  • El constructivisme
  • Constructivisma
  • Constructivisme i Ródchenko
  • David ausubel and constructivism

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS