Contabilidad

Páginas: 2 (454 palabras) Publicado: 31 de octubre de 2012
INFORMACIÓ COMPTABLE
Es un sistema d’informació destinat a transformar dades econòmiques i financeres en informació útil de manera que els seus usuaris puguin basar en ella la presa de decisionseconòmiques.
COMPTABILITAT FINANCERA
El sistema d’informació que analitza, registra i comunica les operacions que l’empresa realitza amb l’exterior, des de una perspectiva econòmic -financera.Objectiu : informar sobre la riquesa o patrimoni de l’empresa, fruit de les transaccions realitzades amb el seu entorn per el desenvolupament de la seva activitat productiva.
L’elaboració de lacomptabilitat financera està subjecte a regulació, es a dir, per la seva elaboració s’ha d’utilitzar unes normes o principis i uns criteris de valoració i presentació comuns a totes les entitats.

COMPTESANUALS
Balanç : informa de la riquesa de l’empresa des de una doble perspectiva: els recursos o fonts de finançament i les inversions o aplicacions.
APLICACIONS RECURSOS FINANCERS
ACTIU PATRIMONI NETPASSIU

Pèrdues i guanys: informa sobre el resultat o renda generada per l’empresa en un determinat periode.
Estat de canvis en el patrimoni net: descripció detallada de les variacions en cadauna de les partides que formen el patrimoni net, en un període determinat
Estado de fluxos efectiu: origen i utilització dels mitjans més liquids
Memoria: completa, amplia i comenta la informaciócontinguda en els documents anteriors.

USUARIS DE LA COMPTABILTIAT
Usuaris interns: gestió empresa
Usuaris externs: propietaris, entitats financeres, creditors comercials, clients i deutorscomercials, sindicats i treballadors, ministeris, agencies tributaries i organisme de la seguretat social, mercat de valors, analistes i assessors financers.

REGULACIÓ COMPTABLE I ELS ORGANISMESREGULADORS
La regulació de la comptabilitat financera té com a objectiu que les empreses elaborin la informació comptable de forma homogènea, tant en la seva presentació i terminología com en els processos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Contabilidad
  • Contabilidad
  • Contabilidad
  • Contabilidad
  • Contabilidad
  • Contabilidad
  • Contabilidad
  • Contabilidad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS