Contaminación Acuatica

Páginas: 2 (302 palabras) Publicado: 20 de octubre de 2013
CONTAMINACIÓ DE L’AIGUA
Fa 3 anys es van acusar a dues empreses de contaminació de l’aigua a Torelló. Tot i això, ja es sabia que feia bastants més anys que es portavasabent que la empresa Covit i l’empresa Vem de Tapas Metálicas, que es dediquen a la fabricació d’articles de parament domèstic, contaminaven les aigües de Torelló. S’hireclamaven tres anys de presó, inhabilitació, una multa i una indemnització de 1,2 milions d’euros, que era el valor dels danys causats.
Les dues indústries utilitzavenper a la fabricació d’articles de metall, entre altres matèries, el percloretilè, un dissolvent colorat que serveix per a la neteja i desgreixatge de les peces. El seu úsgenerava dos residus líquids amb una elevada i especial toxicitat.
Les seves causes van ser dos:
1. La contaminació per els dissolvents colorats de les aigües del riuGes i del seu ecosistema natural.
2. La afectació del aqüífer superficial i dels pous de la captació d’aigua de Torelló, generant en ell un gran risc per la salut públicade tots els habitants. Els anàlisis efectuats van veure que les concentracions de les substancies tòxiques eren molt superiors al límit màxim autoritzat per la normativasanitària.

En aquest cas es pot veure com les empreses, al no saber que fer amb els residus tòxics els hi dóna igual els problemes que puguin causar, ja que nomésvolen tindre beneficis i més beneficis, ja que aquestes empreses no volien pagar el impost de recollida i tractament dels residus, ja que es un impost que es beneficiós perel medi ambient, però les empreses no volien pagar aquest impost i és per això que tiraven els residus tòxics al les aigües de Torelló. Per una qüestió econòmica.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • canteras en Soacha contaminación acuatica
  • Contaminacion Acuatica
  • Contaminacion animal acuatica
  • BIONDICADORES DE CONTAMINACION ACUATICA
  • Mitigación Contra La Contaminación Acuática
  • contaminación de los medios acuáticos
  • Contaminacion del medio acuatico
  • CONTAMINACIÓN DEL MAR ACUATICO CHILENO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS