Contes Per A Nens I Nenes Políticament Correctes

Páginas: 20 (4792 palabras) Publicado: 27 de febrero de 2013
CONTES PER A NENS I NENES POLITICAMENT CORRECTES.
JAMES FINN GARNER.VALENCIÀ

Contes per a nens i nenes politicament correctes , per l’autor James Finn Garner. Aquest llibre ens presenta, el típic conte de tota la vida contades de manera mes didàctida i destacant sobre tot que nos siguin sexists i discriminadors. Aquestllibre pertnya al génere narratiu perque ens conta contes i apareix un narrador omniscient, en tercera persona.
A continució vaig a resumir cada capitol del llibre.
Capitulo 1. La caputxeta vermella.
Hi havia una vegada una jove que es cridava Caputxa Vermella i vivía a la vora d'un bosc. Un dia sa mare li va dir que es fora a portar-li a la seva àvia menjar sa, no perque fossi una dona, sino, perque fer-ho era generós. La Cauputxa Vermella es va anar al bosc i es va trobar amb un llop que li va dir que no era segur per a una noia caminar pel bosc sola, la Caputxa li va dir que s'equivocaba però que ignoraba el comentari sexista per que la seua condició de marginat la obligat a pensar això. La caputxa va seguir el seu camí pero el llop va arribar abans a la casa de la àvia, se lava menjar , cosa normal per a un llop carnívorn. Es va posar la roba de l’àvia i se va ficar al llit. Quan la Caputxa Vermella va arribar i va veure a l’àvia, se va adornar de que les seues proporcions no eres les normals de l’àvia. Així que el llop es va llançar a devorarla, de sobte va aparèixer un company tècnic en carburant forestal i va intentar intervenir. La Caputxa Vermella va es va enfadarmolt, li va dir que era un sexista i un discriminador d'especies animals i va dir que ells podien resoldre els seus problemes sols. De sobte va saltar l'àvia de la boca del llop i li va tallar el coll al forestal. Finalment l’àvia, la Caputxa Vermella i el llop es van solidaritzar i van crear una comunitat basada en el respecte i la cooperación i van ser feliços per sempre.
Moraleja: Les donespoden ser fortes, no tenen perque defendre-les un home. Poden ser feliços i poden resoldre els problemes per elles mateixes.
Capítol 2. El vestit nou de l’emperador.
Aquest capítol tracta dún home que va ser sastre i es va anar a un país estranger. Aquest home abusava molt de l’alcohol, invaia l’espai de les cambreres i explicava histories plens de perjudicis sobre treballador noespecialitzats. El company hosteler va avisar a la policia i la policia el va posar frent a l’emperador. El sastre se va adonar de que l'emperador era un home presumit i donava evidencia de discapacitat cultural.Axí que es va aprofitar y li va a dir a l’emperador de fer-li un nou vestuari que nomes poden ver certes persones. L’emperador va aceptar i li va concedir el desig. Evidenmet aquella roba noexisteix.El sastre volia enganyar i estafar a l’emperador. Fa fer creure a l’emperador que tallava i cosia peces que no existien. El sastre va anunciar que havia terminat la vestimenta i va posar al l’emperador nu com va nàixer. L’emperador feia com que veia aquella vestimenta políticament correcta i va manar que fessen un desfil per exhibir la nova ''vestimenta''. La gent va dir: - L’emperador vadespullat! .I algú va dir - No va despullat, sols que l’emperador da una opció d'anar vestit o no -. I tot el mon va cridar bravo, i es van traure la roba. El regne va ser un lloc on podies anar vestit o no.
Moraleja: Cadascú te dret a fer el que vulga amb la seva vida i com vestir. I no té perque agradar als demés.
Capitol 3. Els tres Porquets.
Hi havia una vegada tres porquets que vivien en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Contes per a nens i nenes políticament incorrectes
  • contes per a nens i nenes
  • Contes políticament Correctes
  • L’aneguet lleig políticament correcte
  • Glossari d'economia per a nens
  • Jocs per nens
  • joc interactiu per a nens
  • Conta I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS