context historic

Páginas: 3 (598 palabras) Publicado: 18 de enero de 2015
CONTEXT HISTÒRIC

Grècia

La cultura i l’art grecs neixen als segles IX I VIII aC quan va caure la civilització micènica, llavors es recupera el comerç i la colonització de territoris.L’arquitectura i l’escultura grega neixen gràcies a l ’influència d’altres cultures: l’egípcia i la mesopotàmica

Però no és fins l’any 479 aC ,amb la victòria de les Guerres Mèdiques, que la cultura il’art grec arriben al seu millor moment, llavors, Atenes esdevindrà la capital de l’art grec.

El fet de que Atenes tingui aquesta importància i no estigui repartida entre totes les altres ciutats greguesprovocarà la Guerra del Peloponès i així començarà la decadència de l’imperi grec.

En aquest estat, Grècia serà conquerida pels Macedonis i posteriorment totes les polis seran unificades perAlexandre el Gran. Quan aquest mor, l’Imperi grec es trasllada cap a l’Orient.

Tot i així les cultures orientals es veuen molt influenciades per la grega, ho podem veure clarament en l’art de lacultura romana.

Roma

En els seus inicis la civilització Romana era un poblat que va ser fundat per dos pobles el dels sabins i el dels llatins. Això va ser l’any 753 aC i en poc temps ja es vaconvertir en la capital de l’imperi més important del moment.

-Influències en l’art: Cultura etrusca, cultura grega

Podem dividir la seva història en tres grans períodes:

1.MONARQUIA (753-509 aC):Aquesta etapa es de gran importància ja que és on s’inicien les creacions artístiques que seran l’ influència de tot l’art posterior

2.REPÚBLICA (509-31 aC): S’expulsen els estrucs i l’Imperis’expandeix conquerint nous territoris

3.IMPERI (31 aC-476 dC): Els Romans posseeixen molt de territori i decideixen canviar la forma de govern per tal de que sigui efectiva. Esfixa un emperador i es divideix el territori en províncies.




Bizantí

Aquest imperi neix a la ciutat de Constantinoble que es fundada per l’emperador Constantí I l’any 330 dC....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Contexto Historicismo Cultural
  • context historic revolucio francesa
  • Segle xviii
  • contexto historic 1990
  • Context Històric Grècia
  • Context Historic
  • Context històric de obres Historia de l'Art Obres Contemporanies
  • Context històric de Roma

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS