Context històric de obres Historia de l'Art Obres Contemporanies

Páginas: 5 (1238 palabras) Publicado: 27 de marzo de 2014
Hola nois i noies us presento el context històric de les obres del món contemporani que surten a selectivitat.



CONTEXT HISTÒRIC PER LES OBRES DE FINALS DE SEGLE XVIII


1) Eros i psique
2) El juraments dels Horacis


El segle XVIII marca la transició entre lAntic Règim i el món contemporani. És desenvolupa el moviment de la Il·lustració, que defineix l’home com ésser racional quecerca la felicitat però que també critíca amb duresa l’estructura social de l’antic Règim i especialment els estaments privilegiats, en contradicció amb les noves classes socials. A nivell polític les idees de la il·lustració porten a la crítica de l’absolutisme, a l’aparició del despotisme il·lustrat i serveixen de base a les revolucions burgueses ( Locke a Anglaterra, Rousseau i Montesquieua França).
És un moment contradictori, d’intens dinamisme social i de profund divorci entre les classes socials. Cal tenir present que a finals del s.XVIII, l’any 1789 tindrà lloc la revolució Francesa que lluitarà contra l’absolutisme dela França del moment.
En aquest sentit l’art d’aquest moment és mou també la contradicció; d’una band predilecció pel gust barroc, per altra banda un gust perun art més afable, el Rococó. Finalment, a mitjans de segle sorgeix un estil que tindrà una tendencia a la recuperació dels models clàssics arran de les troballes arqueològiques i el seu estudi, el Neoclassicisme del qual en parlarem amb aquestes dues obres.El Neoclassicisme és un estil que critica el gust pel rococó, considerat frívol, l’art pels il·lustrats havia de canviar el món.ElNeoclassicisme conecta amb els ideals de la Revolució americana i francesa


CONTEXT HISTÒRIC DE LES OBRES DEL SEGLE XIX

1) La llibertat guiant el poble
2) La vicaria
3) Le dejeneur sur l’Herbe
4) Sol ixent
5) Els jugadors de cartes
6) El crit de Munich
7) El pensador
8) Els primers freds


El segle XIX és un segle de canvis i que varia a nivell polític, social i evidentment artísticdurant tot el segle. Trobarem obres del període romàntic, obres realistes i impressionistes Hem de tenir present les revolucions burgueses de 1820, 1830, 1848. En aquest moment històric hem d’emmarcar la pintura romántica, on els artistes romàntics s’identifiquen amb la burguesía revolucionària. També destacar les lluites d’independència nacional a Bélgica, Grècia i altres països. El cas de Grècia ésespecialment simbòlic per als intel·lectuals, recordem que Grècia ha estat el bressol de la cultura, alguns intel·lectuals com Lord Byron hi varen perdre la vida en aquesta lluita. Trobarem els inicis de la industrialització al continent europeu i la consegüent aparició del proletariat. Apareixerà un proletariat nombrós i les doctrines socialistes. També cal destacar la revolució dels transports(ferrocarril, vaixell de vapor) i el desenvolupament dels mitjans de comunicació, cosa que millorarà de manera important la difusió de les idees. Cal tenir en compte que és l’època dels salons i de les exposicions a més prenen importància la figura del crític d’art.
Pel que fa al realisme sorgirà a mitjan segle XIX, en un moment en què la industrialització d’Europa ha provocat l’aparició d’unnombrós proletariat que pateix les conseqüències del capitalisme liberal. Com hem esmentat, les organitzacions obreres prenen rellevància i aconsegueixen protagonisme en les revolucions de 1848. Els pintors de l’estil realista prendran partit pels més humils i seran artistes compromesos davant els grans problemes polítics i socials.
Destacarem que el segle XIX, sobretot a finals d’aquest,trobem la cració dels grans imperis colonials a Àsia i Àfrica i que aquest domini del món posarà els europeus en contacte amb altres cultures i altres concepions de l’art que se’ns dubte influenciaran.
Altres fets afectaran a finals del segle XIX en l’àmbit artístic, per exemple l’aparició de la fotografia. L’aparició de la fotografia i més tard del cinema canviarà la concepió de l’art, la copia de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Obres d'art
  • Anàlisi Obres Història De L'Art
  • 6 Obres
  • obres catala
  • Història de l'art contemporani
  • OBRES DELS FILOSÒFICS CONTEMPORANIS
  • context historic
  • Obres de Narcís Oller, resum breu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS