context historic revolucio francesa

Páginas: 3 (610 palabras) Publicado: 28 de abril de 2014
Aquest text de Maximilien de Robespierre, pronunciat durant un discurs davant l’Assemblea Nacional Constituent, el podem emmarcar dins la Revolució Francesa.
La Revolució Francesa va ser unmoviment reivindicatiu que es va iniciar l’any 1789. La revolució va començar degut a varies tensions que s’havien acumulat durant anys, com per exemple el deteriorament del sistema feudal o el gran podereconòmic que amassava la burgesia, però que no podia accedir al poder polític. L’objectiu que volia aconseguir el poble era poder crear un estat més igualitari per tots els francesos.
La revolució esva distingir per tenir tres etapes: etapa moderada (1789-1792), etapa radical (1792-1795) i etapa directoria (1795-1799). Per tant, aquest text, que data de 1792, el podem incloure entre el final del’etapa moderada i l’inici de l’etapa radical.
En el text veiem que una gran majoria de la població francesa demana una guerra. Aquesta guerra fa referència a les guerres que França va lluitarcontra Àustria i Prússia. En aquella època França, Gran Bretanya i Àustria eren les tres grans potencies europees.
La guerra que va declarar França va durar fins l’any 1802, però fins l’any 1815, Françaes va veure involucrada en una sèrie de campanyes d’enfrontaments entre varies col·lisions. La guerra contra Àustria es va finalitzar amb el tractat d’Amiens, l’any 1802.
L’objectiu d’Àustriaeraacabar amb la influència que exercia França sobre elsPaïsos Baixos. A més a més, Gran Bretanya també estava interessada en treure-li poder a França, ja que era la gran altre potència, i acabar amb el seupoder naval. Tot i que França també tenia alguns països aliats, que sempre havien tingut moltes tensions amb Àustria, com ara Suècia, Polònia o el regne de Nàpols entre d’altres.
Durant el 1791,moltes de les monarques absolutistes europees observaven amb tensió i molta preocupació tots els moviments revolucionaris que realitzava França.
Finalment, el dia 20 d’abril de 1792, França li...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • context historic
  • revolucio francesa
  • La Revolució Francesa
  • La revolució francesa
  • Revolució Francesa
  • REVOLUCIÓ FRANCESA
  • La revolució Francesa
  • La revolució francesa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS