Control D'esfinter

Páginas: 12 (2997 palabras) Publicado: 15 de abril de 2011
OBJECTIUS:

Aconseguir un bon control d’esfínter diürn.

MATERIAL:

-Bossa amb roba de recanvi marcada amb el nom de cada nen ( 2 jocs de roba còmoda amb goma).
-Tovalloleta individual per eixugar-se les mans, amb una beta per tal de poder-la penjar
-Tovalloletes humides.
-Paper higiènic.
-Bolquers.
-Diari individual on s’apuntarà el dia dia.
-En el racó de literatura afegirem contesrelacionats amb el control d’esfínter com: “Adéu, bolquer”, “Ja no duc bolquers”.
-Orinals amb la fotografia de cada infant en la part frontal.
-Bosses de plàstic individuals.
-Dispensadors de bosses de plàstic.
-Caixes de plàstic individuals amb el nom de cada infant.
-Guants de làtex.
-Pomada pel culet individual per cada nen.
-Pica adaptada.
-Conte del Dentetes.
-Al racó de les nines:Nines, ninos, orinals, roba de recanvi pels ninos, bolquers)
-Tot el material destinats als joc d’experimentació: recipient de plàstic, bates, farina, pa ratllat, aigua, farina per a cel·líacs, i pa ratllat per a cel·líacs, en el cas que hi hagués algun nen/a celíaca.
-Encaixables de fusta amb la figura de l nen i la nena.
-Water adaptat.
-Circular enganxat en la porta de cada aula perconcretar el dia de la reunió individual.
-Paper d’embalar
-Rotuladors per fer les siluetes
-Cartolina amb gomets

DESENVOLUPAMENT:

El nostre objectiu, serà que un grup de quinze nens/es de vint a vint-i-quatre mesos aconsegueixin fer un bon control d’esfínter. Sabem, que aquesta és l’edat més idònia perquè el nen/a comenci a fer el control d’esfínter, ja que és ara quan comença a desenvolupar elllenguatge, a reconèixer el seu propi cos, a tenir consciència de si mateix i a fer la utilització de la primera persona del singular. Podem dir que aquest moment és quan presenta un cert nivell de desenvolupament cognitiu i emocional. Hem de tenir clar que és molt important que el nen/a arribi al objectiu, ja que per ells/es suposa tenir una autonomia sobre el seu cos molt important i també unaugment de la seva seguretat, podríem dir que per ell/a és deixar de ser un bebè a ser nen/a. Ara bé, si el nen/a no ho aconsegueix, no passa res ja que trobarem infants que maduren abans i infants que el seu procés maduratiu és més lent.
Cal remarcar, que per les nenes normalment és més fàcil aquest procés, pel simple fet de que els seus òrgans genitals són interns i això fa que notin millorla sensació de bufeta plena i sàpiguen retenir l’orina més fàcilment que un nen. Un senyal extern en el qual ens podem donar compte que el nen/a té la maduració necessària per començar a fer el control d’esfínter, ens la dóna el bolquer. Ens adonarem, que cada vegada que li traiem el bolquer, aquest està totalment mullat o totalment sec, això ens indica que el nen/a retè l’orina a la bufeta fins adeixar-la anar tota alhora. Un altre senyal es pot observar a través del llenguatge i del joc.
El nostre paper és observar, acompanyar, reconeixent els seus esforços sense exagerar.
Al principi de curs ja sabem que l’educadora fa una reunió amb els pares dels nens/es de l’aula, i dels molts punts que es tracten en aquesta reunió un serà el del control d’esfínter. Els hi explicarem, que quanarribi el tercer trimestre o sigui a l’entrada de la primavera és farà una reunió individual amb cadascuna de les famílies, i en ella els informarem de tot el procés, de la importància que té per l’infant i que s’ha de fer conjuntament amb ells/es. És molt important que les famílies treballin costat amb costat amb l’educadora, que hi hagi una bona comunicació entre ells ja que el que aconseguirem, éstransmetre al nen/a seguretat i que els hàbits és converteixin en rutines.
Ens podem trobar que alguna família vulgui començar el control d’esfínter del seu fill/a abans del que nosaltres havíem previst, o bé que quan ens reunim totes les docents per decidir si tots els nens/es estan preparats per fer el control, n’hi hagi algun que la seva maduració no sigui la òptima, o que hi hagi un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • control control control
  • Control por laser
  • Control
  • El control
  • Control
  • Control
  • Control
  • Controles

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS