Copia

Páginas: 4 (779 palabras) Publicado: 2 de febrero de 2013
1.Quines característiques té un text descriptiu?
·Un text descriptiu es caracteritza per la seva forma de descripció per explica com son les coses i les persones, donant detalls de l’aspecte oqualitats que tenen. Consta de dues parts, tema i expansió. Ni hi han dos tipus de de descripció objectiva, si la intenció es explica o informar d’alguna cosa o subjectiva, si qui descriu dona opinions osentiments personals. En els textos descriptius s’utilitza molt els adjectius en forma de qualificatius, a mes, els temps verbals mes utilitzats son, el present o l’imperfet amb abundància delssituació als.
Altres tipus de textos descriptius son els científics, que son textos amb un gran vocabulari especialitzat i formal.
2. Quines característiques té un text argumentatiu?
·El textargumentatiu es caracteritza per la seva intenció i funció de convèncer. La seva estructura té tres parts importants, la introducció, que és la part que situa i enuncia un tema, els motius o argument, ons’exposen els fets i la conclusió, que recull la idea principal. En el text argumentatiu l’emissor esta normalment implicat en el missatge del text. Altra característica important és l’objecte del text, que ésel tema del qual es parlarà, també la tesi, que és l’opinió que té l’autor respecte al tema tractat. Els textos argumentatius també tenen sempre un emissor i un receptor. Per últim altres dels seusrecursos son la utilització de signes puntuació com son les cometes, els guionets, les citacions i la interrogació retòrica a mes, en la seva estructura sintàctica podem veure la importància que tel’ús dels verbs que indiquen causa o conseqüència.
3. Parts d'un text narratiu. Resumeix-les.
·Les parts d’un text narratiu son, la introducció, que és el principi, el nus, que explica la trama de lahistòria, desenllaç, que explica què passa al final.
4. Què és un text instructiu? Posa dos exemples.
·El text instructiu és el que te com objectiu ordena, recomanar, aconsellar, dirigir,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Copia.
  • Copia
  • Copiar
  • la copia
  • Copie
  • Copias
  • Copia
  • Copiar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS