: ) Correción

Páginas: 7 (1726 palabras) Publicado: 24 de enero de 2013
CLAU

1. Combinacions de pronoms de CD i CI de 3a persona. 1. Marc porta el berenar als seus fills. 2. Marc porta la beguda a les seues amigues. 3. Marc porta a les seues filles allò que li van dir. 4. Marc porta fruita als seus pares. 5. Marc porta el llibre a la seua filla. 6. Marc porta la llibreta a son pare. 7. Marc porta a la professora allò que li demanà. 8. Marc porta discos al seuamic. c. Marc els el porta. d. Marc els la porta. e. Marc els ho porta. h. Marc els en porta. f. Marc li’l porta. b. Marc li la porta. g. Marc li ho porta. a. Marc li’n porta

2. Combinacions de pronoms de CD i CI de 3a persona. 1. Pau renta els cabells a les seues cosines. 2. Pau renta les cames als seus germanets. 3. Pau renta roba per als seus oncles. 4. Pau renta els peus al seu germanet menut.5. Pau renta les orelles a la seua germaneta. 6. Pau renta camises per a son pare. 7. Pau renta les seues pròpies mans. 8. Pau renta els seus propis cabells. 9. Pau renta jerseis per a si mateix. c. Pau els els renta. h. Pau els les renta. d. Pau els en renta. a. Pau li’ls renta. g. Pau li les renta. i. Pau li’n renta. e. Pau se les renta. b. Pau se’ls renta. f. Pau se’n renta.

3. Pronomsadverbials en i hi i pronom neutre ho (opció múltiple). 1. Aquest matí m’ha semblat veure ton pare, però no…
M C MS Pronoms febles

l’era. ho era.
1

n’era. 2. Es pensa que és molt intel·ligent, però l’és gens. no… ho és gens. hi és gens. 3. Si vols que aquest vi es faça bo, deixa’l se’n farà. reposar uns anys i… s’hi farà. se’l farà. 4. Jo vull que el meu fill es faça soci del s’ho vol fer.València CF, però ell no… se’n vol fer. s’hi vol fer. 5. Faràs això que et dic o no… el faràs? en faràs? ho faràs? 6. Si vols meló, digues-ho i… te’l tallaré. t’hi tallaré. te’n tallaré. 7. Sempre arriba d’hora, però hui… no hi ha arribat. no n’ha arribat. no ho ha arribat. 8. L’any passat vaig participar en el participar. concurs, però enguany no m’ha abellit… participar-ne. participar-hi. 9.D’aquell impresentable de Tomàs, no saber-ne res. vull… saber-hi res. saber res. 10. Ahir vau deixar els ordinadors engegats. els en deixeu. Hui aneu amb compte i no… els hi deixeu. els ho deixeu. hi confie moltíssim. 11. No sé per què dius que jo no confie confie moltíssim. en les teues capacitats. T’assegure en confie moltíssim. que… 12. Si tu dius que no ho vas fer, no cal… parlar més. parlar-ho més.parlar-ne més. 13. Això que m’has dit aquest matí, de segur repetir-lo. que ara no t’atreviries a… repetir-ho. repetir-hi. 14. Sabeu per què no vam coincidir, l’altre hi eixíem. dia? Perquè quan vosaltres entràveu a la eixíem. discoteca, nosaltres ja… n’eixíem. 15. Quan era menut vaig tindre un accident no hi sent bé. que em va afectar les orelles, i encara no en sent bé. hui… no sent bé. 16. Volstot l’entrepà o només…. hi vols la meitat? en vols la meitat? vols la meitat?
M C MS Pronoms febles 2

17. Potser no us creureu que us parle amb el cor a la mà, però jo us puc assegurar… 18. Això que us acabe de dir,

19. És curiós que et digues Guillem, perquè… 20. A la ciutat no es pot viure tranquil, però al camp… 21. Normalment em trobe a gust fent aquesta faena, però… 22. La setmana queve…

23. Els vaig demanar que deixaren la porta oberta, però ells… 24. Aquest aspirant, candidat o no… el designaran

25. Aquest problema que tens a l’orella,

que sí que us en parle. que sí que us parle. que sí que us hi parle. no l’oblideu mai. no ho oblideu mai. no n’oblideu mai. jo també m’ho dic. jo també me’l dic. jo també me’n dic. sí que s’hi viu. sí que se’n viu. sí que es viu. n’hiha vegades que em canse molt. hi ha vegades que em canse molt. hi han vegades que em canse molt. s’anem a Londres. ens n’anem a Londres. se n’anem a Londres. no van deixar-la-hi. no van deixar-se-la. no van deixar-la. el designaran? l’en designaran? l’hi designaran? fes-t’ho mirar. fes-te’l mirar. fes-t’hi mirar.

4. Pronoms febles i combinacions. La meua dona em va dir: “Si les xiquetes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • correciones
  • Correcion
  • Correcion
  • Correcion
  • correcion
  • CORRECION
  • Correciones
  • Correcion de desviaciones

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS