Cosas Cosas

Páginas: 7 (1713 palabras) Publicado: 20 de septiembre de 2013
LITERATURA (TOT)
Romanticisme introduccio :
Romanticisme (http://es.wikipedia.org/wiki/Romanticismo#Literatura_del_Romanticismo )
http://www.youtube.com/watch?v=VboB80Ej6EQ (el que cogemos)

http://www.youtube.com/watch?v=f4Vzl5jKUno (otro)

http://www.youtube.com/watch?v=5ZHvr_twtIo&feature=related (va sobre la pintura)
Literatura
La literatura es caracteritza per la recerca del'originalitat, l'abandonament dels preceptes clàssics de composició i el predomini de la lírica. També apareixen per primer cop personatges marginals vistos com a símbol de llibertat, i que estan al marge de les convencions socials. El “jo” de l'autor és el centre de la inspiració.

Fundador :
Karl Wilhelm Friedrich von Schlegel, que va néixer a Hannover, Alemanya el 10 de març de 1772 i vamorir a Dresde el 12 de gener de 1829, va ser un lingüista, crític literari, filòsof, hispanista i poeta alemany, i principalment un dels fundadors del Romanticisme. Va ser el més jove d’una família protestant de set germans. Estaba destinat a ser banquer, però va rebutjar aquesta vocació i va començar els estudiar de Dret a la universitat de Gotinga. Va fer amistat amb un poeta anomenat Novalis. Al1794 va viatjar a Dresden on va començar a estudiar l’art i la cultura grecollatina clàssica i va escriure un assaig sobre l’estudi de la poesia grega, va ser una petita introducció a la seva obra, els grecs i romans, publicada l’any 1797.
Formes literàries
Les formes literàries principals són la lírica i drama, desprès podem trobar la novel·la, la historia, el diari, les memòries, lesconfessions i relats de viatges . La lírica del romanticisme.
Lírica romanticisme:
Característiques de la lírica romàntica:
La temàtica de la lírica romàntica es l’amor, que es la font del dolor i el desengany o bé suprem que pot contra tot. Desprès l’altre temàtica es la aspiració legitima de l’anima del esser humà. La mètrica que utilitza és el vers es l’instrument per bolcar el subjectiu, es adir, els sentiments. Predomina el us de metres i estrofes variades. La llengua en la qual mostra els seus sentiments es a traves de símbols, adjectius, exclamacions i amb la llengua propera.
Característiques de la dramàtica romàntica:
Es denomina drama romàntic a un tipus de peça teatral, que era de moda durant el Romanticisme, al segle XIX. Les seves característiques principals eren:
1. Tenienque tindre voluntat de trencar l’estructura del drama neoclàssic.
2. Va haver la barreja de drama-còmic a l’obra, barrejaven personatges d’alta i baixa condició social escrivien en vers i prosa, però al final van decantar-se pel vers.
3. Es va trencar les tres unitats aristotèliques, acció , lloc i temps.
4. L’ambientació era lúgubre, nocturna o també agitada, amb tot tipus de fenòmens dela naturalesa: rajos, naufragis....
5. La preferència del drama era per les histories medievals, les llegendes, i les civilitzacions exòtiques i remotes.
6. Abundaven les acotacions escèniques, tant com que es refereixen a l’escenografia com a l’actitud dels personatges, l’escenografia era molt important en l’obra.
7. El nombre d’actes podia variar entre tres, quatre i cinc.

8. El temafonamental de l’obra era la destinació, que normalment anava vinculat a l’amor, que sempre era apassionat i absolut.
9. L’obra era una intriga complexa i sorprenent que servia per mantenir atent a l’espectador i produir-li emocions.
10. Desapareix la finalitat didàctica, ara nomes busquen commoure i inspirar al públic.
Els poetes romàntics

Els poetes romàntics donen sortida a la seva frenesívitalista i ha les seves frustracions, canten les seves esperances i desenganys amorosos, exhibeixen la seva malenconia i avorriment, el seu pessimisme i escepticisme davant el món que els envolta.

Alguns autors destacats són:
-Gustavo Adolfo Bécquer: Gustavo Adolfo Domínguez Bastida, més conegut com Gustavo Adolfo Bécquer va néixer a Sevilla el 17 de febrer de 1836 i va morir a Madrid el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cosas de cosas
  • cosa cosa
  • Cosas Cosas
  • Cosas de cosas
  • Cosas de otras cosas...
  • Cosas de cosas
  • los cosos de los cosos
  • la cosa de la cosa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS