Cosas Del Michael

Páginas: 3 (653 palabras) Publicado: 29 de enero de 2013
Introducció
Terra baixa és una obra teatral del dramaturg i poeta Àngel Guimerà, una de les més populars de totes les que va escriure. Aquest drama és una de les obres més representades i traduïdesde la llengua catalana, i ha esdevingut tot un clàssic del repertori teatral català.
Quan va escriure aquesta obra, l'escriptor passava per una etapa de la seva creació literària en la qual es donavaun fort plantejament social, a més de les intrigues i passions amoroses que ja havia plantejat en una obra anterior seva, Maria Rosa, més corresponents al teatre romàntic. Guimerà segueix la líniageneral dels moviments literaris del moment històric en què viu.
El teatre romàntic del segle XIX va cultivar un nou concepte que trencava amb les tres unitats dramàtiques (unitat de temps, d'acció id'espai) preestablertes fins aleshores. Va permetre que l'espai de temps fos indefinit, que hi hagués un canvi d'espais escènics i que diverses accions dramàtiques coexistissin en una mateixa escena.Aquests nous mètodes s'acostaven als recursos utilitzats en la novel·la, fent un teatre més narratiu. També es va començar a permetre l'aparició de morts en l'espai escènic i la intervenció de diversesclasses socials alhora a l'escenari.
El teatre realista va portar més enllà aquest trencament amb el teatre clàssic, i va utilitzar una temàtica més propera a la societat amb temes com, per exemple,els problemes domèstics de les classes emergents burgeses (adulteri, problemes econòmics, etc.). Tot i aquest apropament als temes socials, continuaven vedats alguns aspectes de la realitat social.Análisi del fragment
n Manelic és disposa a matar a Sebastià però els altres personatges el separen i el treuen de casa com si d'un gos es tractes.
Marta ha deixat ben clar que ha canviat deperer, ara estima a Manelic i vol fugir amb ell. Desde que han tret en Manelic de casa ha desaparegut de lescena fins que apareix a buscar la Marta i Mata a Sebastià. Sebastià ha estat ocupat amb els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Michael
  • michael
  • Michael
  • Michael
  • Michael
  • Michael
  • michael
  • michael

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS