cosmogonia

Páginas: 3 (639 palabras) Publicado: 4 de diciembre de 2013
El mite de l’origen diu així: «Al principi només existia el Caos com un espai insondable en què sorgiria la matèria primigènia. En aquest es van originar: Gea, la Terra, com estança de tots elselements. Tàrtar, l'Inframón, situat sota Gea. Eros, el principi que fomentaria la interacció entre els components de la matèria.
Del Caos van néixer Nix, la nit i Èreb, les tenebres, consistent en unaregió fosca on habitava la mort. Tots dos es van unir i van engendrar a Èter, la llum i Hemera, el dia.El mite de l’origen diu així: «Al principi només existia el Caos com un espai insondable en quèsorgiria la matèria primigènia. En aquest es van originar: Gea, la Terra, com estança de tots els elements. Tàrtar, l'Inframón, situat sota Gea. Eros, el principi que fomentaria la interacció entreels components de la matèria.
Del Caos van néixer Nix, la nit i Èreb, les tenebres, consistent en una regió fosca on habitava la mort. Tots dos es van unir i van engendrar a Èter, la llum i Hemera, eldia.
Gea va concebre per si sola a Urà, el Cel, perquè la cobrís totalment . Més tard va originar a Pontos, la mar, i les altes muntanyes, habitades pels déus i nimfes» .
Hesíode (falta la cita),narra el mite de la creació segons el qual Urà acudia cada nit a cobrir a Gea engendrant a sis Titans: Oceà, Ceo, Criatura, Hiperó, Jàpet, Cronos, i sis Titànides: Febe, Mnemòsine, Rea, Tea, Temis, iTetis, així com als Hecatonquirs, gegants de cent braços i cinquanta caps, i els Ciclops, gegants d'un sol ull.
«Urà avergonyit per l'aspecte dels seus fills menors, els va tancar al Tàrtaralegrant-se de la seva perversa acció i provocant així l’enfurismament de Gea, que va sol•licitar l'ajuda dels Titans per alliberar els seus fills i venjar-se d'Urà. Només Cronos, el més jove, va accedir a laseva petició i va rebre com a arma una falç de pedra foguera tallada per la seva mare. El tità es va enfrontar al seu pare i el va castrar amb la falç llançant els genitals i l'eina al mar.
De la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • las cosmogonia
  • ¿Qué es una cosmogonía?
  • Cosmogonias
  • Cosmogonia
  • Cosmogonia
  • Cosmogonía
  • Cosmogonia
  • cosmogonia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS