Crak Del 29

Páginas: 5 (1181 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2012
CRAK DEL 29
Antecedents

Després de la Primera Guerra Mundial, Estats Units d'Amèrica era el principal país productor i exportador mundial de matèria primera, productes industrials i alimentaris, però el gran endeutament que van tenir les principals nacions amb aquest país originar que el bloc europeu suspengués les compres a la potència, pel que no tenia on col · locar l'excedent de produccióatès el descens de les vendes a l'exterior.
Alguns autors afirmen que va ser a conseqüència d'un baix consum, més que de superproducció, és a dir, el problema no va ser l'excés d'oferta, sinó més aviat la reducció de la demanda: en presentar baixos nivells de consum, no s'adquireix tot el que es produeix.

Endeutament

Intern: a Estats Units, els inversors nord-americans, inverteixen totl'estalvi de la seva vida ja que, amb pocs diners, es podien pastar grans fortunes; aquests començaven a comprar per mitjà de crèdits, però sense prou garanties ni mitjans per pagar, els agents de préstecs acudien al seu banc i lliuraven les fitxes de préstecs sense garanties, els bancs van acudir a la Reserva Federal d'or, però en no haver demanda, els inversors es queden sense diners per pagar elsseus préstecs, i els bancs no podrien pagar a la Reserva Federal, que es va quedar sense capital, i els bancs es van endeutar amb el país, els inversors endeutats amb els bancs són obligats a vendre i la borsa pateix un important descens, perdent els països gran part de les seves reserves d'or per la inflació.
Extern: una excessiva demanda i molt poca oferta provocar endeutament i inflació que vafer que els països prenguessin mesures dràstiques per cobrir el seu endeutament, els països europeus demanen diners, sobretot a EUA després de la guerra, a causa de la reconstrucció. El deute públic de França es va multiplicar per 6'5, la de Gran Bretanya per 11 i la d'Alemanya per 27.

Inflació

Conseqüències: l'oferta excessiva, juntament amb la sobreproducció, van causar la devaluació deles monedes europees enfront del dòlar, l'excessiva producció i l'escassa demanda van fer que la inflació dels préstecs creixés encara més; els deutes creixen i els valors de les diferents matèries baixen al mercat, provocant l'absència de vendes de productes.
Els Feliços Anys Vint

La conseqüència de les mesures preses en la Conferència de Gènova (1922) és que,després de la criside 1920-1921, s'inicia un període d'intens creixement industrial iaparent prosperitat conegut com els Feliços Anys Vint.

Característiques

Impuls de nous sectors industrials: com ara el automotriu, indústria química, fibres tèxtils,petroli, productes farmacèutics, indústria elèctrica, telefònica, ràdio, cinema,electrodomèstics i l'aviació.
Aplicació de nous mètodes de producció, el Taylorisme.
Augment dela concentració empresarial, principalment als EUA, sobretot TRUSTS iHOLDINGS ia Alemanya amb la creació de KONZERNS (concentració d'empreses, ocàrtels oligopolistes). En els anys 20 també sorgeixen càrtels internacionals quecontrolen els preus mundials d'acer i petroli.
Fràgil expansió econòmica de 1924 a 1929: L'economia mundial creix, en bases febles[cita requerida], i es mostrauna aparent prosperitat.

Factors que expliquen la prosperitat

Superproducció industrial: Es va considerar unànimement com la causant del Crac del 29. Durant la Primera Guerra Mundial es desenvolupen les indústries de païsosextraeuropeus, per tal de suplir el que la indústria europea estigués dedicada a la producció d'armaments. Acabada la guerra, la producció industrial europea iextraeuropea se sumen pel queaugmenten els ESTOCS industrials sense que paral · lelament augmenti la demanda.
Superproducció agrícola: Motivada per una sèrie d'excel · lents collites des de l'any1925.

Causes de la crisi

El crac va ser precedit per un boom especulatiu que havia sorgit a principis de la dècada de 1920 i havia portat a centenars de milers de nord-americans a invertir fortament en el mercat de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • crak 29
  • craker
  • crak
  • Crak
  • Crak
  • Piedra crak
  • Crazi crak
  • 29

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS