Creació d'empreses

Páginas: 57 (14163 palabras) Publicado: 29 de noviembre de 2011
MOQUETANET S.L.

[pic]

CREACIÓ DE'EMPRESES

GRUP “Q-2”
ARTUR JOSEP MARTÍNEZ CABA
SERGIO MERCAT LLEDÓ
MÓNICA LOZANO NAVARRO

ÍNDEX.

SELECCIÓ DE’IDEES. PAG 3

EL PLA ESTRATÈGIC. PAG 11

EL PLA DE MÀRQUETING. PAG 17

EL PLA DE’OPERACIONS. PAG 26

EL PLA ECONÒMIC FINANCER. PAG 30

EL PLA DE’ORGANITZACIÓ I RR. HH. PAG 38

LA POSASA EN MARXA. PAG 40CONCLUSSIONS. PAG 43

PROJECTE

• L'ELECCIÓ DE LA IDEA

REBUIG DE'IDEES INVIABLES

Després d'haver realitzat una pluja d'idees, hem descartat les següents ja que en línies generals els punts negatius superen als positius i per tant són clarament irrealitzables.
El rebuig de la idees que es detallen es deu a raons diferents, bé siga perquè no ens resulten mercats atractius, perla no viabilitat empresarial, o per l'important desembossament econòmic que la seua iniciació suposa, entre altres motius.

A continuació s'especifiquen cada una de les empreses en què hem pensat, així com els pros i contres per a dur-les a terme.

Entre les empreses que hem seleccionat es troba la d'una perruqueria canina. Pensem en esta opció, perquè requerix poca inversió inicial, jaque a priori només necessitaríem trobar un local per a desenvolupar la nostra activitat i el material necessari per al bany i pentinat dels animals.

Igualment hem analitzat que la cura dels animals domèstics ha patit millores substancials i ja que gaudixen de més i de millors que fa uns anys.

Quant a l'equip perruqueria animal, el cost d'aconseguir-ho no és molt car ja que noméscaldria tindre una xicoteta banyera, que podria ser d'obra, i unes esquiladores. No obstant, el local comercial si podria representar un cost major del previst, ja que si volem assegurar-nos un bon punt, hauríem d'ubicar-lo en un lloc cèntric o en un centre comercial, amb el consegüent augment dels costos. Un altre dels motius per què descartem esta alternativa es deu a la falta de coneixements quetenim del sector (encara que tinguem gos en casa).

Una altra de les empreses triades és un telegeriàtric degut principalment que es tracta d'un mercat que està clarament en expansió; l'esperança de vida a Espanya està en 78 anys per a les dones i en 76 anys per als hòmens. Un altre dels punts forts pels que s'ha triat este tipus de serveis és per la comoditat que li genera al client el fet derebre tal servei en la seua pròpia llar.

No obstant, observem que la dita idea no és viable ja que nosaltres (els membres del grup) no podríem exercir la professió de metges o infermers ja que no disposem de la titulació necessària . Així, per a dur a terme l'activitat hauríem de contractar personal qualificat i per tant els seus sous serien prou elevats i com a conseqüència no podríemcostejar-nos-ho. És a dir, necessitaríem recursos (metges) que no disposem i que tampoc estan al nostre abast.
Una altra debilitat que ens fa descartar la idea és la forta competència personal no qualificat existent. De la mateixa forma, és interessant destacar que, hui en dia hi ha gran quantitat de traves legals davant de l'atenció d'ancians en les seues pròpies llars per a protegir-los davant demaltractaments i per a que l'atenció que se lis preste siga de qualitat.

Una altra de les idees de negoci és la d'un rentador de cotxes manual que es basa en la neteja de cotxes de manera artesanal, és a dir d'una manera més curosa. D'esta manera el negoci aconseguiria diferenciar-se dels típics rentadors mecanitzats, de mànega, o d'aspiració.
En un principi esta idea també ens va paréixersuggeridora, no feia falta quasi cap experiència prèvia, i a més tots sabem netejar un cotxe. Només necessitàvem un local on netejar els cotxes i no massa maquinària, aspiradors, mànegues de pressió i màquines de netejar moquetes en sec.
Posteriorment decidim descartar-la, atés que, encara que no hi ha competència directa, el mercat del rentadors automatitzats està cada vegada més atomitzat i per tant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Jornades d'emprenedoria i creació d'empreses
  • Economía d'empresa
  • Pla d'empresa
  • Organització d'empresa
  • Economia D'Empresa
  • classes d'empreses
  • Economia d'empresa
  • Tapís de la creació

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS