crisi economica y racismo

Páginas: 2 (362 palabras) Publicado: 25 de mayo de 2014
La crisi econòmica augmenta l'auge del racisme
Cada vegada hi ha més espanyols que rebutgen de manera explícita la presència dels immigrants als seus barris i cada vegada són menys els que veuenamb bons ulls als estrangers. Aquestes situacions són conseqüència de la crisi econòmica, segons es desprèn de la "Enquesta sobre convivència intercultural en l'àmbit local".
L'estudi de periodicitatbianual elaborat per Obra Social La Caixa analitza l'evolució de la convivència intercultural en els territoris d'alta diversitat. Les seves conclusions són contundents: l'acceptació dels forans entreels ciutadans nacionals cau del 70 al 57 per cent, entre 2010 i 2012; i, el rebuig puja del 10 al 14%.
Mentre menys diversos són els barris millor és la situació de la "sociabilitat intercultural".Una dada: la percepció d'hostilitat arriba al 18% en els territoris d'alta diversitat mentre que en el conjunt d'Espanya és de tan sols el 4%.
També disminueixen les percepcions de l'existència derespecte cap a les persones d'altres nacionalitats (del 81% al 76%) i cap als seus creences (del 79% al 75%).
Carlos Giménez, coautor de l'informe, no nega que aquestes dades siguin negatius però almateix temps adverteix que la convivència social no s'ha deteriorat significativament malgrat els convulsos anys que s'han viscut en matèria econòmica, amb el continu creixement de la desocupació o ambprocessos com el dels desnonaments. Els efectes de la recessió i l'abast que ha tingut en l'àmplia majoria de la població dels territoris amb un alt percentatge d'estrangers es reflecteix en aquestaradiografia: un de cada cinc compra menjar de menor qualitat, el 35% surt menys, un de cada deu s'ha vist obligat a retardar el pagament de la hipoteca ...
Per al desenvolupament de l'estudi es vanefectuar dues enquestes: una sobre el terreny en 25 territoris (9.323 entrevistes), i una altra, via telefònica a una mostra representativa del conjunt d'Espanya (2.501 entrevistes).
Els partits de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Crisi economica
  • La crisi econòmica mundial
  • Crisi economica europea
  • Informe: La Crisi Econòmica
  • Crisi Economica
  • Crisi economica
  • Crisi Economica
  • Crisi Economica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS