Cromatografia De Gases

Páginas: 11 (2591 palabras) Publicado: 11 de marzo de 2013
BLOC DE QÜESTIONS 3 : PERFORMING A GC ANALYSIS

21. WCOT columns are:

Resposta: Coated with a thin layer of stationary phase

Les columnes tipus WCOT (wall-coated open tubular) són columnes capil.lars, formades per un capil·lar amb una paret interna recoberta d’una fina capa de fase estacionària, amb una alta capacitat de càrrega. Al comentari de la pregunta següent s’adjunta una imatgeamb un esquema de la secció transversal d’una columna capil.lar tipus WCOT.

Algunes de les seves característiques principals són:
-Longitud (m): 10-100
-Diàmetre intern (mm): 0,25-0,75
-Eficiència (plats/m): 1000-4000
-Velocitat relativa: Elevada
-Interticitat química: Bona

22. WCOT columns are:

Resposta: More efficient than packed columns

Les columnes capil.lars, com és el cas dela columna tipus WCOT, sempre són més eficients que les columnes empaquetades. Les columnes empaquetades, per exemple, són molt més denses en el seu interior que no pas les columnes capil.lars. Això fa que la pressió del gas que les recorre, en el primer cas, hagi de ser molt més gran, donat que aquest ha de traspassar una gran quantitat de partícules de la fase estacionària per avançar al llarg dela columna.
No obstant, les columnes capil.lars són més costoses i més fràgils, fent que l’operació de canviar una columna sigui un procés força delicat.

El gràfic següent compara l’eficiència de diferents tipus de columnes, d’una banda, les columnes tipus FSOT, WCOT i SCOT (columnes capil.lars) i d’altra banda les columnes empaquetades. La columna capil.lar tipus WCOT, per tant, éssignificativament més eficient que les columnes empaquetades.

Esquema de la secció transversal de diferents columnes de cromatografia de gasos:

Característiques dels principals tipus de columnes capil.lars i de columnes empaquetades:

23. The thickness of the film of stationary phase effects:

Resposta: Both (Retention time & Column capacity)

El gruix de la pel.lícula de la faseestacionària afecta al caràcter de retenció i la capacitat de la columna. Les pel.lícules fines són més adients a l’hora de separar espècies poc volàtils en un interval de temps raonable, ja que tenen la capacitat de retenir soluts durant menys temps del que ho faria una pel.lícula més gruixuda. D’altra banda, les pel.lícules gruixudes s’utilitzen per separar anàlits molt volàtils, degut a que lespartícules tenen la capacitat de retenir més temps els components i així proporcionen un temps major per que pugui tenir lloc una correcta separació de la mescla. Per la majoria d’aplicacions, un gruix de 0,25 m en columnes de diàmetre intern entre 0,25-0,32 mm és suficientment adequat.

24. The choice of a suitable stationary phase for a given GC analysis is dependent on:

Resposta: The polarity of theanalyte

Es tria la fase estacionària més adient en funció de la naturalesa de la mescla de components que cal separar. Els factors més rellevants a considerar-ne són la polaritat i la volatilitat de la mescla.
Com a norma general, partim del supòsit que un component polar es dissoldrà en una fase estacionària polar i que, per tant, quedarà retingut en la columna durant un interval de tempsmajor que un component amb major caràcter apolar. Per contra, una fase estacionària no polar, retindrà amb més força els components apolars de la mescla i deixarà eluïr primer els de major polaritat.

25. An alkane and an ester of similar molecular weight are chromatographed on a polar stationary phase. Which of the following statements is correct?:

Resposta: The alkane will elute before theester

Un alcà és un hidrocarbar saturat, sense dobles enllaços, que conté únicament àtoms de C i H, per tant, es tracta d’un component fortament apolar. Un éster, en canvi, conté, per definició, un grup –COOR, que aporta polaritat a la molècula.

Suposant que ambdues molècules tenen un pes molecular similar, com que la fase estacionària és polar, l’éster hi serà soluble, per tant, quedarà...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cromatografia de gases
  • Cromatografia de Gases
  • Cromatografía de gases
  • Gas Cromatografia
  • cromatografia de gases
  • Cromatografia de Gases
  • Cromatografia De Gases
  • Cromatografía de gases

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS