Cuerpos y envolturas, yoga

Páginas: 22 (5279 palabras) Publicado: 27 de marzo de 2012
Carles Jorba Marcè
4a curs 2011/12
Basat en el llibre “las Claves del Yoga”
de Danilo Hernández
Institut de ioga i teràpies naturals Equilíbrium.
L’UNIVERS I L’HOME



Segons el Tantra, l’home és una rèplica a petita escala del Univers, un microcosmos que té les qualitats i les característiques del macrocosmos.
En el procés de manifestació del Univers físic la consciència absoluta esdevé i dona origen a tota la creació.
Tot el Univers neix així, d’una mateixa substància o energia que va diferenciant-se en una gama molt ample de freqüències, des de les més baixes i subtils a les més altes i pesades.
Aquestes freqüències creen móns a diferents nivells vibratoris, cadascun amb les seves formes, activitats i lleis però alhora interconnectats els uns amb els altres.
Elsaspectes fonamentals d’aquesta consciència absoluta, Shiva-Shakti, segueixen estant presents en el home.

Shakti: energia amb atributs dinàmics i femenins, adopta la forma de kundalini energia latent que resideix en la arrel de la espina dorsal.
Shiva: representació de la consciència suprema, que s’enquibeix en el centre superior del cap, anomenat shasrara chakra.

L’univers d’energia i matèria queconeixem s’ha desenvolupat directament des del principi absolut de Shiva-Shakti. La diversificació de Shakti o energia pura.
La primera manifestació que emana dels dos principis Shiva-Shakti encara que separats segueixen coexistint junts, es coneguda com els tres aspectes; Nada, Bindu i Kalaa. Nada es la vibració pura que en el univers no manifestat existeix com una vibració i en universmanifestat sorgeix com un so a diferents freqüències. Bindu és el nucli o punt (font de la creació) i Kalaa és la força que brota de Bindu.

Els elements de l’Univers.

El joc e interacció d’aquests tres aspectes dóna lloc als aspectes subtils i grollers, els elements que conformen tots els estrats (dens, subtil i causal), son trenta-sis i en la seva constitució final se li sumen uns altres quinze(els set Dhatus o constituents del cos físic, cinc Vayus o aires vitals i les tres Gunes o qualitats bàsiques de Prakriti), arribant a un total de cinquanta-un elements que corresponent exactament a les cinquanta-una lletres del alfabet sànscrit. Els trenta sis Tattwas o elements es classifiquen en tres categories; Shiva Tattwa, Vidya Tattwa i Atma Tattwa.


Shiva Tattwa, primera categoriad’elements.

Elements no condicionats de la consciència macrocòsmica. Els dos primers elements purs de la Consciència Absoluta són Shiva-Shakti. En Shiva-Shakti estan inclosos tres aspectes creatius anomenats: Ichchha, energia de la voluntat; Kriya, energia de l’acció i Gñana, energia del coneixement. Els tres romanen inactius fins al moment de la creació. Els Shiva Tattwas estan unificats com untot i la primera divisió de la seva unitat genera el desenvolupament del Vidya Tattwas.


Vidya Tattwa, segona categoria d’elements.

Són elements condicionats i no condicionats de la consciència microcòsmica. Estan relacionats tant amb la consciència Absoluta com amb la consciència velada i tenen una funció de pont entre una i l’altra, influencien a la segona. És un nivell on encara no hi haforma però la Maya ja actua i crea la sensació de separació entre Shiva-Shakti. Maya actua a través de cinc qualitats limitadores, conegudes com les cinc Kanchukas. Cadascuna d’elles limita el poder de Shiva-Shakti en un aspecte:

1. Kalaa; limita el poder de l’acció, inherent en el kriya shakti (energia de l’acció).
2. Avidya Vidya; limita la força de Gñana Shakti (energia del coneixement oel poder de conèixer tot).
3. Raga; crea el desig o la afecció, limitant la força de ichchha shakti (energia de la voluntat).
4. Kaala; limita la existència perpètua creant la noció del temps.
5. Niyati; limita la idea de lliure voluntat creant la idea del destí i el interminable cicle de naixements morts.

Maya és la causant de la noció de dualitat y de la aparent diversificació en el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El yoga y los sistemas del cuerpo humano
  • El practicar yoga es muy beneficioso tanto para el cuerpo como para la mente
  • Yoga
  • yoga
  • Yoga
  • el yoga
  • yoga
  • Yoga

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS