Cuestionario: " Yo De Mayor Quiero Ir a Honolulu" Educación Infantil. Mates

Páginas: 6 (1455 palabras) Publicado: 14 de abril de 2012
Qüestionari sobre l'article “Yo de mayor quiero ir a Honolulu”.

1.- Inspirant-te en les propostes de l’article, elabora una activitat per alumnes de P4. Indica la intencionalitat i com la desenvoluparies a l’aula.


Amb l’activitat següent voldria treballar amb els alumnes de P4 l’espai amb conceptes de lluny-a prop, a dalt de-a baix de, al costat, amb la construcció d’un plànol. Tambétreballaria l’escriptura dels nombres i l’ordenació o seqüència.
Desenvoluparia l’activitat de la següent manera:
La intenció és fer un plànol de l’escola, per després poder posar en quin ordre fem les diferents activitats del dia en les diferents aules.
Per poder desenvolupar l’activitat a l’aula primer aniríem amb tots els alumnes pels diferents indrets de l’escola i faríem fotos de cadalloc: l’aula de benvinguda al mati on esmorzem, les diferents aules que trobem a l’escola, la nostra i les dels nostres companys, la cuina, el lavabo, el pati, el passadís, el menjador, etc.
Una vegada recollida tota la informació, a través de les fotos preses, començaríem entre tots a decidir on va cada habitació en el que serà el nostre plànol de l’escola. Sobre un mural en blanc anirem enganxantles fotos tenint com a punt de referència la nostra classe i les situarem depenent si estan a prop o lluny de la classe, quina està al costat de quina, a dalt o a baix de què, etc.
Una vegada estiguin les fotos col•locades ja podem dibuixar el nostre plànol i una vegada acabat decidirem entre tots en quin ordre anem passant pels diferents llocs de l’escola: primer entrem a l’aula d’acollida iesmorzem, en segon lloc anem a la nostra aula, tercer pugem al pati, etc. I anirem escrivint el número que correspon d’ordre.


2.- A. Bishop considera que “localitzar” és una de les activitats matemàtiques universals que es troba a totes les cultures. Quins materials consideres que poden ser útils per a que els nens i nenes d’educació infantil aprenguin a localitzar. (A més dels que apareixen al’article podries citar-ne algun altre?).


Poden ser útils perquè els nens aprenguin a localitzar materials com: un globus terraqüi; un mapa del país on viuen; un plànol de la seva ciutat, fotos preses per satèl•lit del lloc on viuen, de la seva casa, de l’escola, del barri; plànols de llocs per ells familiars, de l’escola, de casa seva; diferents mapes d’altres ciutats per localitzar si estana prop o lluny d’on es troben; fotos d’indrets per a ells familiars, propers i de llocs llunyans que han sentit parlar-hi; atles.
També pot ser interessant presentar-los mapes de navegació al mar, mapes de constel•lacions.




3.- Quins objectius del curriculum de segon cicle de infantil es treballen amb les activitats mostrades a l'article?


Amb aquestes activitats es treballa quel’infant aprengui a ser autònom a l’hora de resoldre dificultats. Que aprengui amb i dels altres i estableixi relacions positives, aprenent a treballar amb grup. A observar i experimentar amb l’entorn proper amb curiositat i interès. Aprendre i gaudir de l’aprenentatge, pensar i crear, qüestionar-se coses, fer-les ben fetes, plantejar i acceptar la crítica i fer créixer el coneixement d’una manera cadavegada més estructurada.


4.- Quins continguts del curriculum de segon cicle d'infantil hi són presents a les activitats mostrades a l'article?


Dins l’àrea de descoberta d’un mateix i dels altres:
Sentiment de pertànyer a un grup i compromís de participar en projectes compartits.
Iniciativa de fer propostes, comunicar experiències i participar activament en la presa de decisions.Dins l’àrea de descoberta de l’entorn:
Curiositat i iniciativa per la descoberta, per fer-se preguntes, cercar informació de diferents fonts, comparar-la amb els companys i companyes de la classe, i organitzar-la en els diferents models.
Reconeixement i representació de nombres en situacions diverses, adonant-se que són presents en situacions quotidianes i per a què es fan servir: quantitat,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • HOY NO QUIERO IR AL COLEGIO
  • Ya no quiero ir a la escuela, ensayo
  • Hoy no quiero ir al colegio
  • Hoy no quiero ir al Colegio
  • quiero ir a dormir
  • CUESTIONARIO MAT
  • Cuestionario ir y venir
  • Cuestionario de padres en educación infantil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS