Daens

Páginas: 3 (618 palabras) Publicado: 18 de junio de 2014
DAENS
Daens és una pel·lícula belga que tracta sobre la vida d’Adolf Daens i la seva lluita pels drets dels obrers a la Revolució Industrial.
Aquesta pel·lícula està inspirada en la biografiadel Sacerdot Catòlic Daens, concretant-se en la època que va viure a la ciutat belga d'Aalst a finals del segle XIX.
Quan arriba, veu les brutals i terribles condicions en les que vivien els obrersd’aquella ciutat. Això, l’omple de simpatia i sent la injustícia per la qual viu el poble. Per això, s’enfronta a la burgesia que està al poder, primer estant al costat del poble i entenent-lo, demanantreformes que la burgesia rebutja totalment, i finalment, decidint que com que no rep resposta a les seves peticions de millorar les condicions de vida dels obrers, crea un partit: el partitdemocristià.
L’església, cedint a les pressions dels burgesos catòlics, li donarà l’esquena i estarà en contra de totes les seves idees. Daens s’acabarà enfrontant amb el papa Lleó XIII, qui li diu que had’escollir entre el sacerdoci i l'activitat política.

Els principals conflictes que retrata la pel·lícula són les dures condicions de treball dels obrers de les fàbriques tèxtils on els treballadorseren explotats per un sistema capitalista i estaven controlats per una série d'homes rics que només buscaven enriquir-se cada vegada més, tot i sabent, que els seus treballadors passaven molta fam jaque cobraven un salari molt baix per les llargues jornades de treball que feien. Fins i tot, era molt freqüent que els acomiadessin perquè tenien una certa edad, perquè s’havien ferit o estavenmalalts o bé per les seves idees polítiques, socials...

El director de la pel.lícula descriu els com gent que només buscava la seva supervivència i la de la seva família i en alguns casos ni això, comper exemple el cas de la Nini, que era una nena embarassada que treballava a la fàbrica i que pasava molt de fred i fam. Un dia Daens, mentre passejava per aquells carrers va veure a aquesta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • daens
  • Daens
  • Daens
  • DAENS
  • Daens
  • daens
  • daens
  • Daens

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS