DAFO I Empresa Individual

Páginas: 8 (1754 palabras) Publicado: 14 de marzo de 2015
DAFO: Atrevento
-Debilitats:
És un tipus d’esdeveniment nou i per tant s’ha de tenir en compte que potser al semblar tant sorprenent algunes persones desconfiïn de la qualitat d’aquest.
Al tractar-se d’una novetat no és molt conegut i per tant possiblement no té tanta publicitat com altres activitats d’oci per atraure clients.
A més, no engloba tots els àmbits, és a dir, es centra en aquellespersones que vulguin gaudir un espectacle i potser no té tant èxit en les persones que no ho consideren una necessitat.
Potser les persones que no es troben properes a València no coldran apropar-se fins al lloc per fer aquesta activitat.
-Amenaces:
Pot tenir competència amb altres zones d’oci a València, com el Bioparc, etc.
La crisi que engloba al nostre país pot contribuir a que les famíliesno gastin tant en oci, ja que el preu per espectacle és aproximadament 35 €/persona.
-Fortaleses:
Es tracta d’una experiència diferent a les que es poden viure amb altres activitats d’oci.
Ser un esdeveniment innovador pot atraure molta clientela ja que es tracta d’un servei que poques empreses poden o volen oferir.
La opció de formar part d’un espectacle és molt atractiu per a les persones queels hi agrada molt el cinema, teatre i sobretot la intriga.
Donen la oportunitat d’allotjament al lloc de l’escena, cosa molt interessant i a més amb un bon preu: entre 45 i 50 €/persona espectacle i allotjament.
-Oportunitats:
El món del cinema, interpretació o teatre avui dia ens envolta per tot arreu i per tant pot interessar als que seran futurs clients.
València és una comunitat important enquant a turisme.






COM MONTAR UNA EMPRESA INDIVIDUAL:
Per a crear una empresa individual cal seguir uns passos i unes normatives. Primerament explicarem quines característiques té l’empresari individual: el mínim de socis per a constituir-les és un, és a dir, el propi empresari, no existeix un capital mínim per a constituir-la, la responsabilitat és il·limitada, per tant, l'empresariindividual realitza l'activitat empresarial en nom propi, assumint els drets i obligacions derivats de l'activitat. La seva responsabilitat enfront de tercers és universal i respon amb tot el seu patrimoni present i futur dels deutes contrets en l'activitat de l'empresa. Ha de tributar amb l’IRPF aplicat al rendiment per activitats econòmiques, i la seguretat social que li correspon és el règimd’autònoms.
A més cal tenir en compte que el control total de l'empresa per part del propietari, que dirigeix la seva gestió. La personalitat jurídica de l'empresa és la mateixa que la del seu titular (empresari), qui respon personalment de totes les obligacions que contregui l'empresa. No hi ha diferenciació entre el patrimoni mercantil i el seu patrimoni civil. L'aportació de capital a l'empresa, tant enla seva qualitat com en la quantitat, no té més límit que la voluntat de l'empresari.
També hauríem de mirar quins són els avantatges o inconvenients d’un empresari individual:
Avantatges
És una forma empresarial idònia per al funcionament d'empreses de molt reduïda grandària.
És la forma que comporta menys gestions per a la seva constitució.
Pot resultar més econòmic, atès que no crea personajurídica diferent del propi empresari.
Inconvenients
La responsabilitat de l'empresari / a és il·limitada.
Respon amb el seu patrimoni personal dels deutes generats en la seva activitat.
El titular de l'empresa ha de fer front en solitari a les despeses ia les inversions, així com a la gestió i administració.
Si el seu volum de benefici és important, pot estar sotmès a tipus impositius elevats ja quela persona física tributa per l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques.
Una vegada aclarides les seves característiques, anem a veure quines normatives ha de complir:
-El Codi de Comerç en matèria mercantil i el Codi Civil en matèria de drets i obligacions.
-Llei 20/2007 de l'estatut del treball autònom, Reial Decret 197/2009 pel qual es desenvolupa l'Estatut del Treball Autònom en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • empresa individual
  • empresa individual
  • Empresas individuales
  • Empresa individual
  • Empresa Individual
  • La Empresa Individual
  • empresa individual
  • Empresa Individual

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS