Dasfdas

Páginas: 2 (398 palabras) Publicado: 4 de enero de 2012
EURO 1
-------------------------------------------------
L’EURO
Què és l’euro?
És la moneda única que servirà per a comprar i vendre, per a estalviar i invertir, per a demanar un préstec o pensióen onze dels països de la Unió Europea.
Per què es diu euro?
El van acordar entre tots els caps d’Estat i de Govern de la Unió Europea. És un nom que evoca el nom d’Europa i que es pronuncia d’unamanera força semblant en les diferents llengües de la Unió Europea.
A més, cal destacar que aquest nom fa que no es pugui confondre amb cap altre moneda actual o antiga.
Quins països el faranservir?
Entre el 2 i el 3 de maig de 1998 es va decidir que fossin onze: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Espanya, Finlàndia, França, Holanda, Irlanda, Itàlia, Luxemburg i Portugal.
N’hi ha quatre que sónde la Unió Europea però que, de moment, no hi entren: Grècia, perquè no complia els requisits, i Dinamarca, el Regne Unit i Suècia perque s’estimen més veure-les venir abans de mullar-s’hi del tot.Què va establir el Tractat de Maastricht?
Per a poder tenir una moneda única, era necessari que els països que hi volien participar coordinessin les seves polítiques econòmiques i es posessin d’acorden unes regles del joc. Aquestes regles es van decidir en un tractat signat a la ciutat holandesa de Maastricht.
Els països de la UE que volguessin entrar en la moneda única havien de complir, d’acordamb un calendari, tot de requisits més aviat complicats i molt tècnics en relació amb els preus, els tipus d’interès, el dèficit i el deure públic.
Quin és el calendari de Maastricht
1 de gener de1999: es va establir el canvi definitiu que permet calcular les equivalències entre les monedes antigues i l’euro. Tots pagarem i comprarem encara amb pessetes, ja que l’euro només servirà per a fernúmero, per anotar en llibretes i comptes els imports d’operacions comercials.
1 de gener de 2000: començaran a circular els nous bitllets i les noves monedes. Durant sis mesos tot es podrà...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dasfda
  • Dasfdas
  • Dasfd

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS