david donatello

Páginas: 2 (393 palabras) Publicado: 18 de noviembre de 2014
INTRODUCCIÓ
Títol: David
Autor: Donatello
Etapa: Cuattrocento (s.15)
Aquesta obra pertany al renaixement , es tracta d’un estil artistic que va sorgir a Italia durant el segle 15 influit perles idees humanistes. Es caracteritza per la exaltació de la bellesa humana, la màxima expresió i representació artística. La temática es religiosa perque Donatello representa a el David que vaderrotar a Goliat amb una pedra (pasatge de l’antic testament a la biblia).
ANÁLISIS
El material que usaba Donatello era el bronze i la seua técnica era usant diferents eines com el Martell o elcinzell. Per a fer les escultures , abans es feien diferents dibuixos sobre l’obra que volien fer, a més tambe el representaven a xicoteta escala mitjanzant cera o argila. La obra de Donatello es tracta deuna escultura exenta , es a dir , es pot vore desde qualsevol punt. La composició de David es elíptica, perque podem fer un recorregut desde el cap, baxant fins a la mà dreta, torna a putjar cap alcolze de l’esquerra i putja al cap. Aquest David no és del tot masculí. En aquesta obra que medeix 1,58m representa a un jove totalment nuet, la seua juventud està representada pel poc desenvolupamentdels seus musculs i perque les fraccions de la cara i perque el material del seu cos està pulit , dona la sensació de que la seua pell es suau, fina i toça. En el seu cap porta un barret de pallaornamentat amb fulles d’amaran, tipic de la zona Toscana d’Italia. Als peus porta botes. El peu de l’esquerra està xapant el cap de Goliat amb signe de victoria. A la ma dreta porta una espasa i al’esquerra una pedra. Aquesta obra escultórica no representa unicament la victoria de David, sinó també la victoria conta Milan : barret (Floréncia) i espasa (Milan).
CONCLUSIÓ
Donatello va fer aquestapbra com a encarrec de Cosme de Mèdici. Aquest pertany a la dinastía dels Mèdici (una familia que es dedicava profesionalment a la banca) aquesta familia van ser uns dels mecenes més importants de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El David de Donatello
  • David, donatello
  • El David De Donatello Comentada
  • Análisis estilístico de la obra escultórica: david, de donatello
  • Arte Mundial
  • Donatello
  • Donatello
  • Donatello

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS