DEBERES-COMPRAVENTA

Páginas: 3 (740 palabras) Publicado: 17 de marzo de 2014
totes les característiques del gènere novel·lístic llarg. Diversos autors han vist que l’obra té una estructura clàssica, segueix de forma lineal l’esquema trimembre de plantejament, nus idesenllaç. Cadascuna de les parts està formada per tres capítols, de manera que l’obra queda perfectament equilibrada, com il.lustra la següent graella:

PLANTEJAMENT
I – II – III
Presentació ambient ipersonatges.
NUS
IV – V – VI
Relacions entre Josafat i Fineta. Arrepentiment.
DESENLLAÇ
VII – VIII – IX
Violència. Mort de Fineta. Follia de Josafat
Dins de cadascuna de les parts, trobem queels capítols centrals representen clímaxs que fan avançar l’obra: En el capítol central del primer bloc (cap II), ens trobem amb la visita de l’oncle que, en parlar de Pepona, desperta en Josafatinstints adormits. El punt central del segon bloc (cap V) representa el punt eròtic culminant de la novel·la. En el capítol VIII (eix de la tercera part) es produeix l’assassinat de Fineta.

Hi ha tambédiversos elements que apareixen en més d’un capítol i ajuden a conformar la unitat de la novel·la. Aquests elements (que poden esdevenir símbols) cobren un sentit més ple quan rellegim l’obra o bé quanhi reflexionem detingudament: premonicions, referències a l’enyor que Josafat sent pel seu poble, la presència d’elements recurrents (aigua, el flabiol, els esparvers, l’ull de Déu…).

Tot plegatcontribueix a donar la sensació d’obra ben feta, on tot ocupa el seu lloc, on els elements han estat meditats i sospesats abans d’aparèixer.

Josafat és sens dubte el personatge més complex i ric enmatisos de l’obra. N’és la figura central (serveix per donar títol a la novel·la), es contraposa amb tots els altres personatges i fins es confon amb l’espai on viu.

Físicament, Josafat ens ésdescrit al principi de l’obra:

Per allí trafiqueja un home jovenàs, alt, encorbat, de crani punxegut, nas d’aligot, boca contreta, pèl aspre i ulls blavosos, esquitxats de volves més fosques, que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • compraventa
  • Compraventa
  • Compraventa
  • La compraventa
  • Compraventa
  • Compraventa
  • Compraventa
  • compraventa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS