deficiencia mental

Páginas: 4 (969 palabras) Publicado: 20 de octubre de 2014
DEFINICIÓ
La deficiència mental es pot qualificar de retard, debilitat mental i a totes aquelles persones el qual el nivell general del funcionament intel·lectual és inferior en dos desviacions dela mitja de població i el qual el comportament adaptatiu presenta un dèficit demostrable.
Graus de deficiència mental:
Dèficit mental
Wechsler
Stanford Binet
Lleu
55-69
52-67
Moderat
40-5436-51
Sever
25-39
20-35
Profund
20 i per baix
19 i per baix


SIMPTOMATOLOGIA
En les persones amb deficiència mental s’observa un retard psicomotor i una pobresa mímica i gestual que mostrauna ideació pobra.
Els nens retardats poden presentar tots els tipus possibles de trastorn del llenguatge. El llenguatge apareix tard, podent inclús no aparèixer en nens severament retardats. Nototes les persones deficients tenen problemes de llenguatge expressiu, tan mateix els que tenen en el llenguatge simbòlic o cognitiu, és a dir, en el del coneixement d’idees i desconeixements, queequival a dir que el llenguatge posseeix un contingut i una organització deficients subjacents a un pensament i a un llenguatge pobre. Com més gran sigui el dèficit més gran serà l’afectació en elllenguatge.
En general, a nivell d’evolució en el llenguatge es poden observar les pautes següents:
Aparició de les primeres paraules: no diu les primeres paraules amb sentit fins passat els dos anys. El nenamb retard mental presenta tanta dificultat per parlar que no està motivat i l’hem d’estimular de manera especialment atractiva i motivadora.
Adquisició gramatical: tarda molt temps en anarcompletant una estructura primitiva fins construir una frase senzilla. La complexitat de les frases que elabori dependrà del seu nivell neurològic maduratiu i de l’estimulació rebuda.
Adquisició de lèxic isemàntica: el vocabulari del nen amb retard és molt reduït pel número de paraules que tenen sentit per ell i per la limitació de significat que li atribueix. Presenta dificultat per entendre el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Deficiencia Mental
  • Deficiencia mental
  • Deficiencia Mental
  • deficiencia mental
  • Deficiencia mental
  • Deficiencia Mental
  • Deficiencia mental
  • deficiencia mental

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS