Definicions treball social

Páginas: 4 (752 palabras) Publicado: 19 de octubre de 2010
DEFINICIONS DE MARGINACIÓ

“…les capes marginals ho són en tant que es troben al marge de la societat de classes; classes socials que es defineixen precisament en relació als estrats constituïtsdirectament pel seu lligam més o menys fort en la participació social. El marginal, doncs, és aquell que no participa de la societat més àmplia i això vol dir únicament que, en el sistema socio-econòmicvigent, el marginal no participa ni de l’esfera política de les decisions, ni de la vena productiva d’un sistema centrat en l’individualisme i la competitivitat, ni en el consumisme necessari (...)El marginal no hi participa només i únicament perquè ni vol participar-hi, sinó que la seva segregació s’opera per uns camins d’exclusió més o menys visibles, més o menys ostensibles, més o menysdeterminats. El marginat pateix un procés de desintegració social i acaba no participant ni activament ni passiva de la societat més àmplia.”

BONAL, R.: 19

“La marginació és el resultat d’un procésimplícit en els mecanismes de poder i en les posicions relatives –entre grups i classes socials- que aquests defineixen. Consisteix en el desplaçament –en diversos graus- de grups d’individus al margedel sistema, limitant llur participació en els recursos i activitats integradores de la seva societat, limitació a què també contribueixen els conflictes generats en relació a l’accés als esmentatsrecursos, que serien els elements centrals a través dels quals es definiria la normalització social”

La marginació seria aquella situació, determinada estructuralment, que om pateix de falta derecursos a tots nivells situació que ha estat profundament interioritzada i que no es pot modificar individualment.

Marginalitat, en canvi, implicaria una connotació opcional. Es referiria a aquellessituacions en què els protagonistes són capaços d’elaborar culturalment la seva situació marginal, sigui aquesta més o menys ‘obligada’ estructuralment.”

DÍAZ, A. y ROMANÍ, O.: 60

FORMES D’ÚS...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Definicions treball previ P5
  • Treball social en famílies
  • Temari Treball Social
  • Treball Sociales Bruixes 1
  • Tecniques De Treball Social: L´Entrevista.
  • definicions
  • Definicions
  • Definicions

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS