Definicions

Páginas: 2 (498 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2013
SOBIRANIA:

La sobirania és el dret exclusiu d’exercir autoritat política suprema sobre un estat, un organisme o un grup de gent. Hi ha tres tipus de sobirania, reial, nacional i popular.
Lasobirania reial és on el dret d’imposar lleis el te el Rei, aquest és l’autoritat màxima, el poble no te llibertat d’expressió i no te veu a l’hora de prendre decisions.
La sobirania nacional en laque el dret d’expressió es limitat.
I per últim la sobirania popular la qual Rousseau va plantejar.
Al segle XVIII durant el regnat de Carles III, període de reformisme borbònic, apareix un noucorrent, el pensament il·lustrat on el coneixement es la base de la felicitat. Els il·lustrats buscaven l’edificació i el progrés, volien igualtat i el dret de la llibertat.
Rousseau, un filòsof depensament il·lustrat va plantejar un tipus de sobirania, la sobirania popular, la qual es un model polític que fa residir el dret d’autoritat al poble, aquest podrà expressar-se lliurement mitjançantel vot, tot açò es degut al empeny dels il·lustrats per canviar la monarquia absoluta i així fer que el poble també tinguera llibertat d’expressió.

ECONOMIA SENYORIAL:

És un sistema econòmic quedona als senyors la jurisdicció sobre les terres i als camperols el dret a cultivar-les. A Espanta al segle XVIII la societat continuava dividida per estaments i les seues característiques eren ladesigualtat jurídica i l’immobilisme. La noblesa i el clergat eren qui dominaven en l’aspecte econòmic sobre els altres estaments, es a dir, estaven molt per damunt dels llaurador, la burgesia i lesclasses populars de la ciutat, aquestos grups eren els encarregats de pagar tots els impostor i de viure per als nobles. Tots els territoris eren amortitzats, es transmetien per l’herència, aleshoresla Corona, la noblesa i l’Església continuaven sempre sent els titulars senyorius de les terres, d’on obtenien rendes molt abundants, tots els beneficis eren per a ells.


UNIFORMITZACIÓ:

La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Definicions
  • Definicions
  • Definicions
  • definicions de quimica
  • Definicions Antropologia
  • Definicions CTM
  • definicions història
  • Definicions de geografia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS